Εκτεταμένη ζημιά από χτύπημα πουλιού υπέστη η μύτη του αεροσκάφους της British Airways, το οποίο μετέφερε την 75χρονη βασιλική σύζυγο Καμίλα, από την Ινδία στο αεροδρόμιο του Χίθροου, στο Λονδίνο, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της Daily Mail.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, η μύτη του Boeing 777 υπέστη σοβαρή ζημιά στον αέρα, όταν ένα πουλί προσέκρουσε στο αεροσκάφος λίγο πριν την προσγείωση στη βρετανική πρωτεύουσα. Το συμβάν έγινε την Παρασκευή, λίγο μετά το μεσημέρι.

Το Μπάκιγχαμ δεν εξέδωσε ανακοίνωση για το συμβάν

Είναι γνωστό πως η 75χρονη βασιλική σύζυγος Καμίλα φοβάται τα αεροπλάνα και αποφεύγει τα αεροπορικά ταξίδια.

Η σύζυγος του βασιλιά Καρόλου είχε πραγματοποιήσει ολιγοήμερο ταξίδι στην Ινδία, προκειμένου να χαλαρώσει σε κέντρο ολιστικής ιατρικής στην Μπανγκαλόρ, στην πρωτεύουσα της πολιτείας Καρνάτακα, στη νότια Ινδία.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ δεν εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, παρόλο που δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο επιβεβαιώνουν την παρουσία της Καμίλα στο αεροσκάφος.

Εκπρόσωπος της British Airways δήλωσε για το συμβάν: «Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια και οι επιβάτες αποβιβάστηκαν χωρίς προβλήματα».

Η φοβία της Καμίλα για τα αεροπλάνα

Αν και η Καμίλα, ως σύζυγος του Καρόλου από την μακρά περίοδο που εκείνος ήταν διάδοχος του θρόνου, τον συνόδευε συχνά σε ταξίδια με αεροπλάνο στο εξωτερικό, πηγή από το Κλάρενς Χάουζ αποκάλυψε πως η «αιώνια αγαπημένη» του πρωτότοκου γιου της βασίλισσας Ελισάβετ φοβόταν τα αεροπλάνα, όμως, συνήθως, αντιμετώπιζε τον φόβο της, προκειμένου να είναι στο πλευρό του γαλαζοαίματου συζύγου της.

«Στην δούκισσα δεν αρέσει να πετάει, αλλά νομίζω πως μερικές φορές παραδέχεται τον φόβο της και τον αντιμετωπίζει», είχε δηλώσει εκπρόσωπος του Κλάρενς Χάουζ το 2020 στον βρετανικό Τύπο.

Πάντως, τον Απρίλιο του 2018, όταν ο Κάρολος και η Καμίλα πραγματοποίησαν επίσημο ταξίδι στην Αυστραλία, το ζευγάρι ταξίδεψε αεροπορικώς από το Λονδίνο στο Μπρίσμπεϊν για να παρακολουθήσει τους Αγώνες της Κοινοπολιτείας, όμως, η σύζυγος του τότε διαδόχου επέστρεψε στη Βρετανία και δεν τον ακολούθησε στις επισκέψεις σε άλλα μέρη της χώρας, όπου η μετακίνηση ήταν προγραμματισμένη με μικρές πτήσεις.

Ο φόβος της Καμίλα είναι τόσο μεγάλος για τα αεροπλάνα που συχνά, ειδικότερα κατά την απογείωση, κρατά σφιχτά το χέρι του Καρόλου.

Από την πλευρά του, ο βασιλιάς της Γηραιάς Αλβιώνας, αν και υπήρξε πιλότος, δείχνει κατανόηση στην σύζυγό του. Όμως, σε ένα από τα ταξίδια τους στο εξωτερικό εκείνη του έσφιξε τόσο δυνατά το χέρι που ο Κάρολος ακούστηκε να λέει: «Αγάπη μου, σε παρακαλώ, μη με κρατάς τόσο σφιχτά».