Αποσπάσματα από την κατάθεση νεαρής γυναίκας που απελευθερώθηκε από κύκλωμα μαστροπείας την προηγούμενη Παρασκευή, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, καθώς και της Interpol, έρχεται στο φως της δημοσιότητας με τις λεπτομέρειες για τη φρίκη που ζούσαν κοπέλες από τη Μολδαβία να είναι συγκλονιστικές.

Για περίπου τρία ολόκληρα μία γυναίκα που κατονομάζεται ως «Ντανιέλα» και ο σύντροφος της που στην «πιάτσα» τον αποκαλούν «Σημαδεμένο» και «Τόνι Μοντάνα» μετέτρεπαν σε εφιάλτη τις ζωές πολλών νεαρών κοριτσιών, ακόμη και και κατά την περίοδο των lockdown, όπου υποτίθεται ότι ακόμα και οι οίκοι ανοχής ήταν κλειστοί.

Διαβάστε επίσης: Ο 40χρονος που εκβίαζε τη 12χρονη – Τα ανατριχιαστικά μηνύματα και το προφίλ που χτίζει

«Όταν δουλεύαμε την περίοδο της καραντίνας με ανάγκαζε να κάθομαι ακόμα και τρεις βάρδιες συνεχόμενες και να κάνω ραντεβού με 100 περίπου πελάτες». Με αυτά τα λόγια, σε κατάσταση σοκ, η 26χρονη Ρενάτα από τη Μολδαβία, περιέγραψε στους αστυνομικούς το Γολγοθά που περνούσε καθημερινά εν μέσω καραντίνας, παγιδευμένη στα δίχτυα των σκληρών προαγωγών της, αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».

Για σχεδόν 3 χρόνια οι μαστροποί φρόντιζαν να μετατρέπουν σε κόλαση τη ζωή όχι μόνο της 26χρονης, αλλά και άλλων ευάλωτων γυναικών από την Ανατολική Ευρώπη, τις οποίες εξέδιδαν, παρακρατώντας τα χρήματα.

Την εξέδιδαν αδιάθετη για να «σβήσει» το χρέος

«Πιέστηκα πολύ να ξεπληρώσω το χρέος που είχα προς τη Ντανιέλα για τα εισιτήρια και αναγκαζόμουν να δουλεύω ακόμα και όταν ήμουν αδιάθετη» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ρενάτα στους αστυνομικούς, περιγράφοντας τις δραματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες δούλευε στους παράνομους οίκους ανοχής του κυκλώματος. Η 26χρονη που είχε απελαθεί από την αστυνομία, έχοντας ανάγκη τα χρήματα για να φροντίσει το παιδί της, πείστηκε από το ζευγάρι των μαστροπών να επιστρέψει στην Ελλάδα.

«Επειδή με είχαν απελάσει, δε μπορούσα να μπω στην Ελλάδα μέχρι το 2023. Η Ντανιέλα όμως είχε βρει τη λύση. Μου είπε ότι θα ταξιδέψω μέχρι την Αλβανία με αεροπλάνο και από εκεί, ο ERI, ένας Αλβανός, θα με περνούσε στην Ελλάδα παράνομα με τα πόδια», περιγράφει η γυναίκα από τη Μολδαβία στην κατάθεση της. Το συγκεκριμένο ταξίδι, «γέννησε» ένα χρέος 3.000 ευρώ και η 26χρονη βρέθηκε ξανά εγκλωβισμένη στα χέρια των προαγωγών, οι οποίοι την εξανάγκαζαν να εκδίδεται δωρεάν, για να αποπληρώσει την οφειλή.

Εκατό ραντεβού για… 10 ευρώ

«Για τρεις μήνες περίπου, παρά τα ραντεβού που έκανα κανονικά, η Ντανιέλα και ο Μοντάνα, κρατούσαν όλα μου τα χρήματα που έβγαζα από τα ραντεβού και μου έδιναν καθημερινά 10 ευρώ για φαγητό και τσιγάρα. Εγώ εκείνη την περίοδο μπορεί να έκανα ραντεβού και με 100 άνδρες, αλλά πάντα τα λεφτά που έπαιρνα στο τέλος ήταν 10 ευρώ».

Τα λόγια της 26χρονης προκαλούν αποστροφή.

«Πρωταγωνιστές» στον εφιάλτη της ήταν μια 29χρονη συμπατριώτισσα της και ο 32χρονος σύντροφος της από την Αλβανία. Η Ντανιέλα είχε αναλάβει τη «στρατολόγηση» των ευάλωτων γυναικών από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, ενώ ο φίλος της ήταν ο «μεταφορέας» των εκδιδόμενων γυναικών, ενώ φρόντιζε και για την φύλαξη των οίκων ανοχής.

Το αδίστακτο ζευγάρι απομυζούσε μέχρι και το τελευταίο ευρώ από τις τρομοκρατημένες γυναίκες που έπεφταν στα πλοκάμια τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η παράνομη δράση τους δεν περιορίστηκε ούτε την περίοδο του lockdown, καθώς λειτουργούσαν κανονικά και τους 6 οίκους ανοχής που «έτρεχαν» στις οδούς Ιάσωνος και Μεγάλου Αλεξάνδρου.

«Ξεκίνησε και η καραντίνα λόγω του κοροναϊού και οι οίκοι ανοχής έπρεπε να είναι κλειστοί. Τόσο εγώ όσο και οι άλλες κοπέλες φοβόμασταν να δουλέψουμε, αλλά η Ντανιέλα και ο Μοντάνα μας φώναζαν, μας έβριζαν και μας ανάγκαζαν να δουλεύουμε κρυφά» περιγράφει η Ρενάτα.

Από τον Μάρτιο του 2020, μέχρι και το Νοέμβριο, παρά τους περιορισμούς λόγω covid, η 26χρονη και τα άλλα θύματα του κυκλώματος, είχαν καθημερινά δεκάδες ραντεβού με πελάτες του οίκου ανοχής, μέχρι που οι αστυνομικοί έβαλαν λουκέτο στο χώρο. Μάλιστα ο Μοντάνα, έφτανε σε σημείο με απειλές, να εξαναγκάζει τις άτυχες γυναίκες που εργάζονταν στους παράνομους οίκους ανοχής, να συνάπτουν σχέση με τους φίλους του από την Αλβανία.