«Είναι τραγικό που έπρεπε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο για να καταλάβουμε τι γίνεται στα πανεπιστήμια» δήλωσε στην ΕΡΤ φοιτήτρια που βρισκόταν στην αίθουσα της Νομικής Σχολής στο ΑΠΘ, από το παράθυρο της οποίας έπεσε ο 19χρονος φοιτητής.

Η ίδια μίλησε για το σοκ που υπέστησαν όλοι όσοι βρίσκονταν στην αίθουσα και είπε πως κάποιοι χρειάστηκαν ώρα για να μπορέσουν να κατέβουν και να δουν από κοντά το θέαμα του συμφοιτητή τους να βρίσκεται στο έδαφος, έχοντας πέσει από το παράθυρο του 3ου ορόφου.

«Ο Θεός τον φύλαξε και ευτυχώς είναι καλά το παιδί» είπε μη μπορώντας να κρύψει την ταραχή της.

«Είμαστε πάρα πολλά άτομα επειδή έχουν συμπτύξει τα τμήματα. Κανονικά στην αίθουσα είμαστε 100 άτομα σε κάθε τμήμα, τώρα είμαστε 200 επειδή υπάρχει έλλειψη διδακτικού προσωπικού. Είμαστε πολλά παιδιά και η κατάσταση είναι ασφυκτική, ειδικά όταν φοράς και μάσκα με τόσο κόσμο στην αίθουσα. Για αυτό και τα παράθυρα είναι ανοιχτά. Και οι καθηγητές το λένε να μένουν ανοιχτά τα παράθυρα για να μπορούμε να πάρουμε ανάσα και για λόγους υγιεινής. Το παιδί, από ότι έχω καταλάβει δεν είδε ότι το παράθυρο ήταν ανοιχτό και για αυτό έπεσε» τόνισε η φοιτήτρια μιλώντας στη Λία Χριστάρα.

Έπεσε το παιδί

«Ήμουν στην αίθουσα και θα άρχιζε το μάθημα, όταν ξαφνικά ακούσαμε “έπεσε το παιδί”. Κανείς μας δεν ήθελε να το πιστέψει. Πήγαμε στο παράθυρο και καταλάβαμε ότι έπεσε από τον 3ο όροφο” δήλωσε η νεαρή επαναλαμβάνοντας πως το σοκ για τους παριστάμενους ήταν μεγάλο.

Ο 19χρονος έπεσε από το παράθυρο του 3ου ορόφου της Νομικής Σχολής στη διάρκεια του μαθήματος και για καλή του τύχη η μονάδα του κλιματιστικού, που βρισκόταν από κάτω σταμάτησε τη φόρα της πτώσης του, με αποτέλεσμα μονάχα τον σοβαρό τραυματισμό του.

«Πραγματικά ήταν ένα σοκαριστικό περιστατικό, δε χωρά αμφιβολία. Από την πρώτη στιγμή είμαστε δίπλα στο παιδί και την οικογένεια του» τόνισε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου μιλώντας στην εκπομπή “Συνδέσεις”.

Τι απαντά ο Πρύτανης

Ο κ. Παπαϊωάννου έχει ζητήσει να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο φοιτητής έπεσε από το παράθυρο του δεύτερου ορόφου, με αποτέλεσμα να εισαχθεί στο νοσοκομείο. Ο Πρύτανης  και ο Κοσμήτορας της σχολής ακολούθησαν χθες το ασθενοφόρο που μετέφερε τον φοιτητή στο νοσοκομείο Παπανικολάου και όπως τόνισε ο ίδιος, ενημερώνεται διαρκώς από τη διοίκηση και τους θεράποντες ιατρούς για την κατάσταση της υγείας του, η οποία εξελίσσεται ομαλά και δεν εμπνέει ανησυχία.