Ετοιμο να μπει στη γκάμα της Hyundai είναι το νέο ηλεκτρικό της μοντέλο, που εντυπωσιάζει σε εμφάνιση και τεχνολογικές καινοτομίες. Είναι το   Ioniq 6, που αναμένεται να κυκλοφορήσει σε Ευρώπη και Αμερική στις αρχές του 2023.

Μάλιστα, το νέο μοντέλο σημείωσε ρεκόρ παραγγελιών, από την πρώτη ημέρα, στην Νότια Κορέα!  Σήμερα, η κορεάτικη εταιρία έδωσε τα επίσημα στοιχεία που αφορούν την αυτονομία και την ηλεκτρική κατανάλωση του μοντέλου.

Όπως ανακοίνωσε η Παγκόσμια Εναρμονισμένη Διαδικασία Δοκιμών Ελαφρών Οχημάτων (WLTP), το Ioniq 6 προσφέρει αυτονομία 614 χλμ. όταν αυτό εφοδιάζεται με τη μεγάλη μπαταρία -Long Range, χωρητικότητας 77,4 kWh.

Με μήκος που αγγίζει τα 4,85 μέτρα, το νέο μοντέλο είναι πρωτίστως άνετο και πολυτελές με πλούσιο τεχνολογικό υπόβαθρο.   Διαθέτει μια κομψή και εκλεπτυσμένη εμφάνιση, και όπως αναφέρει και η Hyundai είναι ένα εξατομικευμένο καταφύγιο.

«Το IONIQ 6 είναι το επόμενο φιλόδοξο βήμα προς την στρατηγική της Hyundai Motor να επιταχύνει τη μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση και να κατακτήσει τη θέση του παγκόσμιου ηγέτη στα EV», δήλωσε ο κ. Jaehoon Chang, President και CEO της Hyundai Motor Company. «Το IONIQ 6 Electrified Streamliner θα προσφέρει μια μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία για οδηγούς και επιβάτες, βελτιστοποιημένη με κάθε τρόπο για να επαναπροσδιορίσει την ηλεκτροκίνηση».

Eξοπλίζεται με πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης, η εταιρεία το ονομάζει Hyundai SmartSense, Advanced Driver Assistance Systems, διασφαλίζοντας ασφάλεια και άνεση στο δρόμο.