Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δε δυσκολεύτηκε καθόλου να κάμψει την αντίσταση του καζάκου Μιχαΐλ Κουκούσκιν στον πρώτο γύρο του τουρνουά της Αστάνα και πήρε τη νίκη με 2-0 σετ (6-3, 6-4) και την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Χωρίς να δεχτεί μπρέικ από τον αντίπαλό του και με τον ίδιο να… χτυπά από νωρίς στο πρώτο και σε κρίσιμο σημείο στο δεύτερο σετ, ο Τσιτσιπάς καθάρισε άνετα τον αντίπαλό του, Νο 221 στην παγκόσμια κατάταξη, και θα παίξει με έναν εκ των Αλεξάντερ Σεβτσένκο και Λούκα Νάρντι.

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι με τον Κουκούσκιν στην πρεμιέρα του στην Αστάνα, αφού με μπρέικ στο πρώτο σέρβις γκέιμ του αντιπάλου του πήρε από νωρίς το προβάδισμα στον αγώνα.

Με ένα γρήγορο 3-0 και κρατώντας σχετικά εύκολα στη συνέχεια το δικό του σερβίς, ο κορυφαίος έλληνας τενίστας έκανε με 6-3 το 1-0.

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς έχασε αρχικά την ευκαιρία για ένα μπρέικ, επιτρέποντας στον αντίπαλό του να επανέλθει από 40-0 στο 3ο γκέιμ, αλλά βρήκε τελικά το μπρέικ στο 7ο γκέιμ και πήρε σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη.

Χωρίς να πιεστεί μάλιστα ιδιαίτερα από τον Καζάκο στη συνέχεια, έκλεισε το σετ με 6-4, για το 2-0 και τη νίκη του στην αναμέτρηση.