Το φως της δημοσιότητας βλέπει ένα σοκαριστικό βίντεο από αγώνα στην Ταϊλάνδη το 2019. Στο βίντεο εμφανίζεται ο αναβάτης Tom Booth Amos να επιστρέφει στο γκαράζ της ομάδας CIP στη Moto3 έπειτα από την εγκατάλειψή του από μηχανικό πρόβλημα.

Μόλις αρχίζει τα παραπονιέται στον μηχανικό του για το τι συνέβη, ο μηχανικός χάνει την ψυχραιμία του και αρχίζει να τον χτυπάει. Οι κλωτσιές και οι μπουνιές είναι επαναλαμβανόμενες και πραγματικά το θέαμα είναι σοκαριστικό.

Με αφορμή το συγκεκριμένο βίντεο ο Tom Booth Amos προχώρησε σε μια ανακοίνωση η οποία δείχνει το μέγεθος του τεράστιου αυτού προβλήματος, το οποίο δεν σταματάει εκεί. Η ανακοίνωση αναφέρει: «Το βίντεο είναι από το GP της Ταϊλάνδης το 2019. Είχαμε αρκετά προβλήματα εκείνη τη χρονιά στην ομάδα για τα οποία δεν έχω μιλήσει ποτέ. Δεν μίλαγα γιατί ήθελα να μη χάσω τη θέση μου και να συνεχίσω να αγωνίζομαι εδώ το 2020, καθώς αυτό ήταν το όνειρό μου».

Ο Amos εξήγησε: «Αυτό συνέβη μετά τον αγώνα, όταν η μοτοσικλέτα μου αντιμετώπισε πρόβλημα από λάθος κάποιου μηχανικού. Μου ζήτησαν να μην πω τίποτα για το θέμα και δεν μίλησα. Ποτέ δεν το είπα σε κανέναν, ούτε την Dorna και τον μάνατζερ μου. Αυτό είναι μόνο ένα από τα περιστατικά που συνέβησαν εκείνη τη χρονιά. Οι περισσότεροι δεν βλέπουν τι συμβαίνει πίσω από τις κάμερες».

Όπως είναι λογικό, το περιστατικό σήκωσε τεράστια θύελλα αντιδράσεων στα paddock και αρκετοί ήταν εκείνοι που ζήτησαν να γίνει έρευνα στο θέμα και να επέμβει η δικαιοσύνη. Το περίεργο είναι ότι ο συγκεκριμένος μηχανικός βρίσκεται και φέτος στα paddock και μάλιστα σε μια από τις κορυφαίες ομάδες του Max Biaggi.