Η Citroen αποκάλυψε ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο, το οποίο θυμίζει ένα …Hummer σε σμίκρυνση, ενώ, θα είναι ηλεκτρικό! Είναι κόνσεπτ, για το οποίο η γαλλική φίρμα δεν προτίθεται να το βγάλει στην παραγωγή. Απλά, φανερώνει τον τρόπο με τον οποίο βλέπει η Citroen τα μοντέλα του μέλλοντος.

Πατάει στο τρίπτυχο της γαλλικής φίρμας,  «βιωσιμότητα, σύγχρονο design και εξοικονόμηση βάρους». Το Oli είναι έχει βάρος 1000 κιλά, κάνει χρήση ανακυκλώσιμων υλικών και  η Citroen το συγκεκριμένο μοντέλο δείχνει, ότι τελικώς, με τα λιγότερα ( κιλά) και χωρίς υπερβολές, μπορούν να επιτευχθούν περισσότερα. Τόσο σε χρηστικότητα και άνεση, όσο και σε λειτουργικότητα. Για παράδειγμα, τα κατασκευάζονται σσε 3D Printer, είναι από πολυουρεθάνη και οι δύο προφυλακτήρες.

Το Oli θυμίζει αρκετά ένα επαγγελματικό pick-up. Και αυτό μιας και πίσω από τα καθίσματα δεσπόζει μια μικρή καρότσα. Για αυτό το σκοπό και τα καθίσματα αναδιπλώνονται.

Είναι αμιγώς ηλεκτρικό και μετά από μια ολιγόλεπτη φόρτιση μπορεί να αγγίξει σε αυτονομία τα 400 χλμ./ώρα. Η κατανάλωση του ηλεκτρικού του μοτέρ είναι στα 10 kWh/100 χλμ. Ενσωματώνει μια μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 40 kWh και η τελική του περιορίζεται στα 110 χλμ./ώρα. Επίσης, η φόρτιση του μπορεί να επιτευχθεί ταχύτατα,  μέσα σε 23 λεπτά.

Στο εσωτερικό του κυριαρχεί η απλότητα,  ενώ, για τον χειρισμό των λειτουργιών δεν υπάρχει κάποια οθόνη ή σύστημα πολυμέσων. Τον ρόλο του συστήματος πολυμέσων θα τον διαδραματίζει το smartphone του οδηγού.