Τις απειλές και τον εκφοβισμό που έζησαν από τη συμμορία των φοιτητικών εστιών στην Πολυτεχνειούπολη περιγράφουν στις καταθέσεις τους προς τις Αρχές δύο φοιτήτριες, οι οποίες θεωρήθηκαν από τους δράστες αστυνομικοί της ασφάλειας.

Όλα συνέβησαν το βράδυ της 8ης Σεπτεμβρίου, όταν οι δύο φοιτήτριες μπήκαν με το αυτοκίνητό τους στην Πολυτεχνειούπολη και αντιλήφθηκαν ότι ένα μαύρο αυτοκίνητο τις ακολουθούσε.

Όταν στάθμευσαν έξω από τις φοιτητικές εστίες, το μαύρο αυτοκίνητο πάρκαρε απέναντί τους, με τον συνοδηγό να κατεβαίνει και να τις πλησιάζει απειλητικά.

«Ξέρω ότι είστε της ασφάλειας» – Σημάδευε φοιτήτρια με όπλο

Ο άνδρας συστήθηκε στις κοπέλες ως «Τζούλιο» και τους είπε ότι ξέρει πως είναι της ασφάλειας, ενώ παράλληλα η μία φοιτήτρια κατέθεσε ότι, εκείνη τη στιγμή, την σημάδευε στην κοιλιά της με όπλο.

Ακολούθησε διάλογος σε έντονο ύφος και τα πνεύματα ηρέμησαν μόνο όταν οι νεαρές κοπέλες του είπαν ότι είναι φοιτήτριες και διαμένουν στις εστίες. «Νόμιζε ότι είμαστε αστυνομικοί, του είπαμε ότι είμαστε φοιτήτριες και ότι μένουμε εδώ. Τότε ηρέμησε, ξαναμπήκε στο μαύρο αυτοκίνητο και έφυγε».

Οι δύο κοπέλες στη συνέχεια κάλεσαν την αστυνομία, ενημέρωσαν τον αντιπρύτανη και τους φύλακες της πύλης για όσα είχαν προηγηθεί.

Γνωστός στην Πολυτεχνειούπολη ο «Τζούλιο»

Φύλακες από άλλο φυλάκιο ανέφερεν, επίσης, ότι παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί και τρεις μέρες νωρίτερα, λέγοντας μάλιστα ότι ο «Τζούλιο» είναι γνωστός για κλοπές μέσα στην Πολυτεχνειούπολη.

Ακολούθησε κινητοποίηση από του φύλακες που εντόπισαν τελικά τον «Τζούλιο», με τον δράστη να κάνει λόγο για «παρεξήγηση» και «πλάκα», ενώ δεν παραδέχτηκε πως δεν έχει όπλο. Στη συνέχεια, μάλιστα, επέστρεψε προκειμένου να απολογηθεί, αλλά κατέληξε να εξαπολύει νέες απειλές.

«Περίπου μετά από ένα εικοσάλεπτο, ήρθε μια μηχανή στην είσοδο των εστιών όπου βρισκόμασταν, στην οποία επέβαινε το ανωτέρω άτομο ως συνοδηγός. Μας ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι έγινε παρεξήγηση», δήλωσε η μία φοιτήτρια.

«Η κλήση στην Αστυνομία θα μείνει αναπάντηση»

«Ανέφερε ότι είναι πρώην χρήστης ηρωίνης, ότι έχει εντάλματα και μας παρακάλεσε να μην καλέσουμε την αστυνομία», προσέθεσε.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όμως εκ νέου, όταν ο «Τζούλιο» ενημερώθηκε από κάποιον τηλεφωνικά ότι είχαν έρθει αστυνομικοί στην πύλη.

«Αρχίσαμε να διαπληκτιζόμαστε και, κάποια στιγμή, μας είπε ότι θα μπορούσε να στείλει κουκουλοφόρους φίλους του να μας σπάσουν το αυτοκίνητο», κατέθεσε η φοιτήτρια, με τον δράστη να αφήνει να εννοηθεί πώς η κλήση στην αστυνομία δεν θα μείνει αναπάντητη…