Η Dacia δείχνει να παρακάμπει την πετατημένη γραμμή και εισέρχεται σε σχεδιαστικά μονοπάτια στα οποία δεν μας έχει συνηθίσει. Το Manifesto, όπως το ονομάζει, μοιάζει να έχει «αποδράσει» από ταινία επιστημονικής φαντασίας, με πρωταγωνιστή την σχεδιαστική «πλατφόρμα» των buggie, που προορίζονται για οδήγηση σε δύσκολες συνθήκες. Το Manifesto παρουσιάστηκε από τη ρουμάνικη φίρμα, το οποίο εντυπωσίασε τόσο με την απουσία θυρών και παραθύρων όσο και με το γεγονός, ότι διαθέτει μόνο ένα φωτιστικό σώμα – όντας μονόφθαλμο αλλά με Led τεχνολογία. Επίσης, φέρει μπάρες οροφής, που είναι επίσης αφαιρούμενες, ενώ, το τετράτροχο «πακέτο» ολοκληρώνεται από τα αμιγώς χωμάτινα ελαστικά, που παρέχουν ακόμη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος. Στόχος του νέου Manifesto να «προσπερνάει» με άνεση τα εμπόδια, με έντονες κλίσεις σε βουνοπλαγιές αλλά και σε αμμόλοφους. Και επειδή είναι «εκτεθειμένο», το εσωτερικό του προσφέρεται με αδιάβροχα υλικά, ενώ, τα καθίσματα μπορούν να αφαιρεθούν και  να χρησιμοποιηθούν ως υπνόσακοι.

Η Dacia επέλεξε ώστε στο εσωτερικό του να μην δεσπόζει στο ταμπλό, το γνώριμο σύστημα πολυμέσων, μιας και τον ρόλο αυτού, τον αναλαμβάνει το κινητό smartphone, που συνδέεται, με την είσοδο του οδηγού στη θέση οδήγησης και προβάλλει όλες τις χρηστικές λειτουργίες – ότι θα έβλεπε και στο ταμπλό – στην οθόνη του. Η εταιρεία δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για την τεχνική «φύση» του μοντέλου, μόνο ότι είναι ηλεκτρικό. Επίσης, η μπαταρίες του θα είναι αφαιρούμενες, ώστε ο ιδιοκτήτης του να μπορεί – εφόσον εκδράμει σε δύσβατα σημεία και θέλει να διανυκτερεύσει για κάμπινγκ – να μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ως παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στα υλικά που χρησιμοποιεί το Manifesto, το οποίο ως επί το πλείστον είναι φτιαγμένο από ανακυκλώσιμα υλικά. Συγκεκριμένα, ένα μεγάλο τμήμα του αυτοκινήτου χρησιμοποιεί το ανακυκλωμένο πλαστικό της Dacia με την ονομασία Starkle. Πρόκειται για πλαστικό από τα σκουπίδια που έχει συμπιεστεί και ανακυκλωθεί και αποτελεί κατασκευαστικό στοιχείο και στο προσεχές Dacia Duster. Σε πρακτικό επίπεδο στο εσωτερικό του προσφέρει μια υπερποτηροθήκη, στην οποία ο ιδιοκτήτης του μπορεί να τοποθετήσει έως και σκεύος. Συνολικά, το Manifesto αντικατοπτρίζει ένα μελλοντικό αυτοκίνητο απόδρασης με επαυξημένο ρόλο, μιας και θα προσφέρει λύσεις, για όσους αγαπούν τις αποδράσεις και την περιπετειώδη οδήγηση σε …εκτός πολιτισμού μονοπάτια.