Με πρωταγωνιστή την ηλεκτροκίνηση αλλά και το μέλλον της υδρογονοκίνησης, ο γαλλικός Όμιλος της Renault – που πρεσβεύει τα μοντέλα της Renault, Dacia, Alpine και Mobilize – θα συμμετέχει στην επερχόμενη Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού (17 έως 23 Οκτωβρίου). Το σύνθημα της «Revolution is on» συνοψίζει το τεχνολογικό «αύριο» της φίρμας, που όμως δείχνει να είναι πιο κοντά στην παραγωγή. Επίσης, οι καινοτομίες, που συνοδεύουν τα ηλεκτρικά της μοντέλα θα κάνουν πρεμιέρα στην συγκεκριμένη έκθεση, που η γαλλική τετράτροχη βιομηχανία θα έχει το μεγαλύτερο τμήμα σε περίπτερα.  Ειδικότερα, η Renault θα παρουσιάσει μια σειρά από νέα μοντέλα.

Το πρώτο είναι το Renault 4, μαζί με το πολυχρηστικό – επαγγελματικό Kangoo E-Tech electric που έχει σχεδιαστεί για οικογένειες. Επίσης, η Renault θα παρουσιάσει το νέο Megane E-Tech electric και το νέο Austral E-Tech Hybrid, μοντέλα που στοχεύουν να της δώσουν και πάλι μια από τις κορυφαίες θέσεις στην κατηγορία C.

Η ήδη πλούσια γκάμα της Dacia είναι ήδη σε εμπορική τροχιά, ενώ, η ρουμάνικη φίρμα θα λανσάρει τη νέα εταιρική ταυτότητα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι καινοτομίες της Alpine, αλλά και η συμμετοχή της στην Formula1. Ειδικότερα, η σπορ φίρμα της Renault, θα παρουσιάσει ένα καινούργιο πρωτότυπο όχημα, που θα δίνει μια ισχυρή γεύση από το μέλλον των μοντέλων της αλλά και τον αγωνιστικό της προσανατολισμό.

Το μέλλον της κινητικότητας θα το αποκαλύψει η Mobilize που θα παρουσιάσει όλες τις λύσεις της εξατομικευμένης μετακίνησης, επικεντρωμένες στις αστικές μετακινήσεις μέσω των μελλοντικών οχημάτων . Όπως του Mobilize Duo, που έχει σχεδιαστεί με βάση τη λογική του shared mobility, και το οποίο θα είναι επίσης διαθέσιμο με συνδρομή. Επίσης, η γαλλική φίρμα δείχνει να ρίχνει περισσότερη βαρύτητα στην υδρογονοκίνηση. Τον ρόλο της ανάπτυξης του συγκεκριμένου καυσίμου θα το αναλάβει η HYVIA , μια κοινοπραξία μεταξύ του Renault Group και της αμερικανικής εταιρείας Plug Power, που αφορά στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου οικοσυστήματος υδρογονοκίνησης. Μεταξύ άλλων, στην έκθεση θα υπάρχει και το επαγγελματικό Master Van H2-TECH στην έκδοση παραγωγής που είναι έτοιμο,  να κυκλοφορήσει στο δρόμο.