Πολύωρες καταθέσεις έδωσαν στην ανακρίτρια ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών Νίκος Καρακούκης και ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγρηας, οι οποίοι έχουν συντάξει το πόρισμα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας Δασκαλάκη, για τη δολοφονία των οποίων κατηγορείται η μητέρα του Ρούλα Πισπιρίγκου.
Οι δύο ιατροδικαστές επιβεβαίωσαν και ενώπιον της δικαστικής λειτουργού τα επιστημονικά τους συμπεράσματα δηλαδή ότι ο θάνατος των δύο παιδιών ήταν ασφυκτικός και δεν οφείλεται σε παθολογικά αίτια. Το πόρισμα αυτό εξάλλου, όπως είναι ήδη γνωστό ήταν καθοριστικό στο να ασκηθεί νέα ποινική δίωξη σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.
- Πώς αποκλείστηκαν τα παθολογικά αίτια
Μεταξύ άλλων στο πόρισμά τους ανέφεραν ότι “ο συνδυαστικός αποκλεισμός παθολογικών αιτιών θανάτου οδηγεί, σύμφωνα με τη μεθοδολογία της εργασίας, στον βίαιο μηχανισμό θανάτου. Με δεδομένο τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και της δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό (ασφυκτικό) μηχανισμό θανάτου”.
- Συγκλονίζει ο πατέρας της Μυρτώς: «Σήμερα έχω γάμο και κηδεία, την έντυσα νυφούλα και πήγα και μίλησα μαζί της»
- Γιώργος Μυλωνάκης: Παραμένει διασωληνωμένος – Οι πρώτες εκτιμήσεις για την κατάσταση της υγείας του σε 10-15 ημέρες
- Άρωμα “Pulp Fiction” στο Πεντάγωνο – Ο Πιτ Χέγκσεθ χρησιμοποίησε προσευχή από την… ταινία του Ταραντίνο






