Δύο πρόσωπα θα έχει ο καιρός το Σαββατοκύριακο, καθώς σήμερα θα συνεχιστούν οι υψηλές θερμοκρασίες που σε αρκετές περιοχές της χώρας θα φτάσουν έως και τους 39 βαθμούς ενώ από αύριο Κυριακή, θα υπάρξει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας με βροχές και καταιγίδες.

Όπως φαίνεται από την πρόγνωση της ΕΜΥ, ο  καύσωνας θα αρχίσει σταδιακά να υποχωρεί και οι θερμοκρασίες θα κινηθούν σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα από αύριο.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Πορτοκαλί προειδοποίηση για «ακραία ζέστη» ενόψει νέου καύσωνα

Για σήμερα Σάββατο

Για σήμερα Σάββατο, ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στη Μακεδονία μεμονωμένες καταιγίδες.

Τη νύχτα στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία τα φαινόμενα θα ενταθούν και πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και από το απόγευμα στο Ιόνιο, τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και τα βόρεια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα. Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν στα δυτικά, τα βόρεια και τη νησιωτική Ελλάδα τους 34 με 36 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 37 και τοπικά στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αρχικά, στη δυτική Μακεδονία τοπικές νεφώσεις και στις υπόλοιπες περιοχές αίθριος. Σταδιακά από τις προμεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στις υπόλοιπες περιοχές και στη Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι βροχές και οι καταιγίδες τη νύχτα στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία θα ενταθούν.

Ανεμοι: Απο ανατολικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας και στο εσωτερικό της Ηπείρου τις μεσημβρινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Ανεμοι: Δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος, από το μεσημέρι όμως κατά τόπους στη Θεσσαλία και στα ορεινά της ανατολικής Στερεάς και της βορειοανατολικής Πελοποννήσου θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 και κατά τόπους στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά μέχρι 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 24 έως 33 και στην Κρήτη μέχρι 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Τη νύχτα θα φαινόμενα θα ενταθούν.

Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού την Κυριακή

Την Κυριακή, στα βόρεια προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες, στη Μακεδονία όπου τα φαινόμενα πιθανώς να είναι έντονα.

Στην υπόλοιπη χώρα, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και στα κεντρικά ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα. Στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο νότιο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα και θα επανέλθει κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Οι μέγιστες τιμές στα βόρεια και τη νησιωτική Ελλάδα θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.