Προφασίστηκε αδιαθεσία ενώ ανέμενε συμπληρωθεί το φυλακιστήριο του, ζήτησε να πάρει λίγο αέρα και όταν του άνοιξαν την πόρτα του περιπολικού, απέδρασε.

Ο λόγος για τον H.M ηλικίας 32 ετών από το Αφγανιστάν που συνελήφθη για ναρκωτικά στην Κυψέλη.

Την ώρα που βρισκόταν μεσα στο περιπολικό αναμένοντας συνοδεία αστυνομικού να ολοκληρωθεί η διαδικασία για το φυλακιστήριο του, προφασίστηκε αδιαθεσία.

Ο αστυνομικός του άνοιξε την πόρτα και κάποια στιγμή ο κρατούμενος διέφυγε της προσοχής του και ο 32χρονος έγινε… «καπνός».

Άμεσα ξεκίνησαν αναζητήσεις και τελικά ο άνδρας εντοπίστηκε μαζί με μια 40χρονη Ελληνίδα και μια 44χρονη από το Σουδάν, οι οποίες επίσης συνελήφθησαν με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.

Σε βάρος του αστυνομικού σχηματίστηκε δικογραφία για απελευθέρωση κρατουμένου, αλλά με προφορική εντολή εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος.

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για ναρκωτικά σε Αθήνα και Μενίδι

Εξόρμηση για ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας και στη Δυτική Αττική πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ από 2 έως 5 Αυγούστου.

Η εξόρμηση εντάσσεται στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων που πραγματοποιεί η Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής και υλοποιήθηκε με την συνεργασία αστυνομικών, για την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών στις παραπάνω περιοχές.

Οι ειδικές αυτές δράσεις αναπτύχθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στις πλατείες Κλαυθμώνος, Αγίου Κωνσταντίνου και Βάθης, στις οδούς Ιερόθεου, Ιάσωνος, Χαλκοκονδύλη, 3ης Σεπτεμβρίου, Νικηφόρου και Μενάνδρου, ενώ στην Δυτική Αττική στις Αχαρνές και ειδικότερα στη 17η στάση της Λ. Δημοκρατίας και στην οδό Μόρνου στο Μενίδι.

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης πραγματοποιήθηκαν συνολικά:

•130 έλεγχοι και

• 2 συλλήψεις για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν:

•87,7 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης,

•Ένα αυτοκίνητο και

•2 κινητά τηλέφωνα