H ηλεκτρική μικροκινητικότητα προστάζει μοντέλα, που θα μπορούν να κινούνται ευέλικτα μέσα στην πόλη με μηδενικούς ρύπους. Πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία πατάει και το νέο ηλεκτρικό μοντελάκι της Spuad, μια Ολλανδική φίρμα, που επιθυμεί να το θέσει απέναντι από το Citroen Ami. 

Το πρώτο και πιο σημαντικό πλεονέκτημα του, είναι η τιμή του. Το μικρό, ηλεκτρικό μοντελάκι κοστίζει 6.000 ευρώ. Επίσης είναι ιδίαιτερα ευέλικτο, μιας και το μήκος του αγγίζει τα 2 μέτρα. Όσον αφορά το πλάτος δεν ξεπερνά τα 1.2 μέτρα. Το λιλιπούτειο τετράτροχο έχει βάρος 350 κιλά! 

Έχει χώρο για δύο επιβάτες, ενώ, ο χώρος αποσκευών αγγίζει τα 168 λίτρα για να φτάσουν στα 243 με την αναδίπλωση του καθίσματος του συνοδηγού. Το Squad μπορεί να οδηγηθεί από κατόχους διπλώματος δικύκλου κατηγορίας ΑΜ με ηλικία από τα 16 έτη.Εκτός απο τον ηλεκτροκινητήρα και τις μπαταρίες, διαθέτει και ηλιακά πάνελ, που μπορούν να του εξασφαλίζουν αυτονομία 20 χλμ.

Μετά από μια πλήρη φόρτιση μπορεί να προσφέρει αυτονομία έως και 50 χιλιόμετρα. Όμως, ο κάτοχος του μπορεί να εφοδιαστεί και με έξτρα μπαταρίες που διπλασιάζουν την αυτονομία

Για την κίνηση του φροντίζουν δύο μικροί ηλεκτρικοί κινητήρες που αποδίδουν συνολικά 5,4 ίππους. Πάντως, η τελική του δεν ξεπερνά τα 45χλμ/ώρα.