Η Alfa Romeo Tonale, το μοντέλο που «μεταμορφώνει» την ιταλική φίρμα, δείχνει κερδίζει τις εντυπώσεις, τόσο με την σχεδιαστική γλώσσα που υιοθετεί, όσο και με το σύγχρονο τεχνολογικό «πακέτο» . Σήμερα, το νέο SUV της φίρμας συστήνεται στο ελληνικό κοινό με την πρεμιέρα να πραγματοποιείται στην χώρα μας, απο τον Έλληνα σχεδιαστή και υπεύθυνο σχεδίασης του μοντέλου, τον Αλέξανδρο Λιώκη.  Το νέο μοντέλο ανήκει πλέον στην premium C-SUV κατηγορία,   προσφέροντας νέες τεχνολογίες, με έμφαση στα εξηλεκτρισμένα κινητήρια και άφθονα συστήματα συνδεσιμότητας.  Η σπορ αισθητική του σε συνδυασμό με τη σχεδίαση του – που πηγάζεται και από τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό, όπως ανέφερε ο κ. Λιώκης, η Tonale φέρνει νέο αέρα στην φίρμα. Επίσης, στις πρόσφατες δοκιμές του EuroNCAP το ιταλικό μοντέλο απέσπασε τη μέγιστη διάκριση με 5 αστέρια.

Αλλά και στο εσωτερικό του, οι επιβάτες της νέας Tonale θα απολαύσουν μια καμπίνα με ποιοτικότερα χαρακτηριστικά, και τον οδηγό να συνδυάζει μεγαλύτερες οθόνες στην κατηγορία (12,3’’ TFT πίνακας οργάνων και 10,25’’ οθόνη αφής) με οδηγοκεντρική σχεδίαση κ.α .

Έμφαση δόθηκε και στον εξηλεκτρισμό του μοντέλου, όπου μεταξύ άλλων κυριαρχεί το νέο υβριδικό σύνολο των 48V, που παρέχει επιδόσεις αλλά και οικονομία. Ειδικότερα, η γκάμα των εξηλεκτρισμένων εκδόσεων έχει ως βάση το βενζινοκινητήρα των 1.5 Turbo λίτρων που αποδίδει 130 ή 160 ίππους και συνδυάζεται από έναν ηλεκτροκινητήρα με απόδοση επιπλέον 20 ίππων. Στην ελληνική αγορά θα λανσαριστεί η Hybrid 48V έκδοση, η ντίζελ ,με ισχύ 130 ίππους και η  ισχυρότερη Plug-in Hybrid Q4 275hp.

Επίσης, οι υπεύθυνοι της ελληνικής αντιπροσωπείας αποκάλυψαν, ότι το νέο ιταλικό μοντέλο προστατεύεται από το πρόγραμμα “Tailor to fit 100”, όπου ο νέος αγοραστής, αφού το παραγγείλει μπορεί να παραλάβει σε περίπου 100 ημέρες από την ημέρα της παραγγελίας.

Η Alfa Romeo Tonale είναι ήδη διαθέσιμη στην Ελλάδα, μέσω ενός ευέλικτου προγράμματος χρηματοδότησης “Drive Now” με 274 ευρώ/μήνα, καλύπτεται από 5ετη εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως και 200.000 χλμ. Η γκάμα της Tonale απαρτίζεται αρχικά από 3 επιλογές κινητήρα και 5 επίπεδα εξοπλισμού, με τις τιμές να ξεκινούν από 37.300 ευρώ.

Η Alfa Romeo Tonale, το μοντέλο το οποίο σηματοδοτεί τη «Μεταμόρφωση» της θρυλικής Ιταλικής μάρκας στη νέα εποχή της αυτοκίνησης πραγματοποιεί την πρεμιέρα του στην Ελληνική αγορά, παρουσία και του Senior Exterior Designer της Alfa Romeo, κ. Αλέξανδρου Λιώκη.