Το νέο Amarok  ενισχύει την παρουσία του στην ολιγομελή παρέα των ..εναπομείναντων pick – up, ενισχύεται στους πιο νευραλγικούς τομείς – επιδόσεις, χώροι, τεχνολογία – και θέτει τον «εαυτό» του, σε πιο πολυτελή πλαίσια. Το σκληροτράχηλο μοντέλο, με την  on-off road εμφάνιση είναι εξελιγμένο στην Γερμανία, αλλά θα παράγεται στη Νότια Αφρική.

Η γερμανική φίρμα , κατά την πρώτη παγκόσμια παρουσίαση, που το autoNEA παρακολούθησε, έδωσε έμφαση στην ασφάλεια του μοντέλου, δημιουργώντας για αυτό το σκοπό μια «ομπρέλα» από  20 νέα συστήματα υποβοήθησης. Επίσης, η γερμανική φίρμα αναφέρει, ότι και οι κινητήρες του νέου μοντέλου είναι πιο αποδοτικοί, που συνδυάζονται με συστήματα τετρακίνησης.

Στην εξωτερική του σχεδίαση φέρει ένα πιο ξεκάθαρο το DNA.  Το νέο μοντέλο τηρεί την παράδοση, να προσφέρεται σε δύο εκδόσεις αμαξωμάτων. Την καθαρόαιμη επαγγελματική – ή αγροτική όπως την ονομάζουμε – με την μονοκάμπινη έκδοση και την τετράθυρη διπλοκάμπινη Σε μήκος αγγίζει τα 5.35 μέτρα, ενώ, το μεγάλο μεταξόνιο εξασφαλίζει μεγαλύτερους χώρους. Εφοδιάζεται με στάνταρ τετρακίνηση.

Εκσυγχρονίστηκε και στο εσωτερικό του, με νέες ψηφιακές οθόνες, ενώ, το σαλόνι του δίνει προτεραιότητα τη λειτουργικότητα και την υψηλή ποιότητα. Το φάσμα των οθονών απαρτίζεται από έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 8 ιντσών (ή το πλήρως ψηφιακό «Digital Cockpit» των 12 ιντσών από την έκδοση Style και επάνω) και την πολύ μοντέρνα οθόνη αφής σε κάθετη διάταξη τύπου tablet στο κέντρο του ταμπλό (10 ιντσών ή 12,0 ιντσών στις εκδόσεις Style και επάνω) για το σύστημα πολυμέσων. Θα προσφέρεται με μια πλούσια γκάμα κινητήρων: τέσσερις κινητήρες turbo diesel (TDI) και έναν turbo βενζίνης (TSI),  Eπίσης, στο νέο μοντέλο ξεχωρίζει το νέο κιβώτιο, 10 σχέσεων.

Εώς και σήμερα, ο κλάδος επαγγελματικών της Volkswagen πούλησε πάνω από 830.000 μονάδες του Amarok στα περισσότερα σημεία του κόσμου.

Το premium pick-up της Volkswagen θα κάνει την πρεμιέρα του σε επιλεγμένες αγορές στα τέλη της χρονιάς.