Κορυφώνεται η αγωνία για τους δύο αγνοούμενους κολυμβητές στο Ποσείδι της Χαλκιδικής, με την επιχείρηση εντοπισμού τους να βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ η νύχτα δυσχεραίνει τις έρευνες.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, πρόκειται για δύο νέους ηλικίας 28 και 30 ετών από την Βόρεια Μακεδονία.

Συγκεκριμένα, μια παρέα τριών φίλων από τα Σκόπια αποφάσισε να πέσει στη θάλασσα στο Ποσείδι της Χαλκιδικής, μετά από πάρτι γενεθλίων.

Οι νεαροί βούτηξαν σε ένα επικίνδυνο σημείο, όπως είπε η δήμαρχος Κασσάνδρας στο newsit.gr, με θαλάσσια ρεύματα, ακόμα και τις ημέρες που έχει άπνοια. Ένα σημείο, που οι ντόπιοι γνωρίζουν και αποφεύγουν, αλλά όχι και οι τουρίστες.

Το Σάββατο, όμως, στην περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως 5 – 6 μποφόρ.

Ο ένας από τους τρεις νεαρούς, μετά από ώρες, εντοπίστηκε ζωντανός, με τη βοήθεια σέρφερ, αλλά οι άλλοι δύο παραμένουν αγνοούμενοι.

Οι νεαροί, που πιθανότατα είχαν καταναλώσει αλκοόλ, παρασύρθηκαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα στα ανοιχτά, με τους αυτόπτες μάρτυρες να μην προλαβαίνουν και στη συνέχεια να μην μπορούν να τους βοηθήσουν.

Στην παραλία σήμανε αμέσως συναγερμός. Ειδοποιήθηκε το Λιμενικό και η Πολεμική Αεροπορία, που διέθεσε ένα ελικόπτερο.

Η επιχείρηση εντοπισμού των δύο αγνοούμενων, που κολυμπούσαν το απόγευμα του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή στο Ποσείδι Χαλκιδικής, συνεχίζεται από το Λιμενικό Σώμα.

Νωρίτερα, πριν πέσει η νύχτα, επιχειρούσαν – μαζί με ένα σκάφος του Λιμενικού Σώματος – ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ψαροκάικο και εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.