Εκτεταμένες δενδροφυτεύσεις γίνονται στον Δήμο Ασπροπύργου σε μια προσπάθεια να αυξηθεί το ισοζύγιο πρασίνου στην περιοχή.

Οι τοπικές διοικήσεις αστικών κυρίως δήμων,  οφείλουν να έχουν ως βασικό τους στόχο την απόδοση στον πολίτη όσο γίνεται μεγαλύτερες επιφάνειες δημόσιου χώρου που να είναι ταυτόχρονα και ελκυστικές για την παραμονή του εκεί. Παράλληλα, ζητούμενο πρέπει να είναι, η βελτίωση του μικροκλίματος που επιτυγχάνεται με την επιλογή φιλικότερων προς το περιβάλλον υλικών και φυσικά την γενναία αύξηση του Πρασίνου με την συνεχή όμως φροντίδα της συντήρησης του.

Ο Δήμος Ασπροπύργου,  στα πλαίσια αυτά, επέλεξε νησίδες και ακάλυπτους χώρους παράλληλα των δρόμων και φύτευσε εκατοντάδες φυτά και δέντρα.

Όπως δήλωσε και ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου: «Επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, την έρευνα καταλληλότητας των δεντροφυτεύσεων ανέλαβε το επιστημονικό προσωπικό του αρμοδίου Τμήματος, με σκοπό την ολιστική αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος, τόσο από πλευράς αισθητικής, όσο και του οικοσυστήματος.

Περισσότερο πράσινο, σημαίνει περισσότερη αισιοδοξία και θετική ψυχολογία, για όλους μας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από