Απαγορευτικό προορισμό για μεγάλο μέρος ταξιδιωτών αποτελεί εδώ και κάποια χρόνια η Μύκονος, καθώς το κόστος διακοπών είναι αρκετά υψηλό.

Τόσο υψηλό που μέχρι και η Handelsblatt φιλοξένησε σχετικό αφιέρωμα για τις τιμές που συναντούν όσοι αποφασίζουν να επισκεφτούν το νησί των ανέμων.

«79 ευρώ η μερίδα καλαμαράκια στα κάρβουνα. 15 ευρώ ο εσπρέσο. Στα κοινωνικά δίκτυα πολλοί ταξιδιώτες εκτονώνουν την οργή τους για τις υπέρογκες τιμές για το πιο κοσμικό νησί της Ελλάδας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κάμερα του Alpha βρέθηκε στο λιμάνι όπου ρώτησε κάποιους που είχαν επισκεφτεί το νησί για τις εμπειρίες τους σχετικές με τις τιμές και τα όσα ακούστηκαν, μόνο ως εξωφρενικά μπορούν να χαρακτηριστούν.

Ένας άνδρας είπε ότι πλήρωνε, ανάλογα με το μέρος, για μία χωριάτικη σαλάτα από 20 έως και 25 ευρώ, ενώ εντύπωση προκάλεσε ένας άλλος ο οποίος αποκάλυψε ότι πλήρωσε 25 ευρώ για ένα σουβλάκι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε κριτικές στο διαδίκτυο μπορεί να διαβάσει κανείς πως κάποιος πλήρωσε 150 ευρώ για μία μερίδα καλαμαράκια και 50 ευρώ για ένα ποτήρι μπύρα.

Δείτε το βίντεο

Στα δικαστήρια τουρίστριες για τα… «χρυσά καβουροπόδαρα» των 500 λιρών

Σημειώνεται πως στη Δικαιοσύνη κατά μαγαζιού στη Μύκονο, το οποίο χρέωσε πάνω από 500 λίρες για δυο ποτά και ένα πιάτο καβουροπόδαρα, αποφάσισαν να προσφύγουν προ ημερών μια Αμερικανίδα τουρίστρια και η κόρη της.

Η Μπρέντα Μούλτον και η 19χρονη Κέιλα είχαν επισκεφθεί την παραλία Πλατύς Γιαλός στο νησί των Ανέμων, όταν το εν λόγω μαγαζί, όπως ισχυρίστηκαν, τις παρέσυρε και τις «χρέωσε υπερβολικά».

«Ένας υπάλληλος ενός από τα εστιατόρια στον Πλατύ Γιαλό πετάχτηκε μπροστά μας και άρχισε να λέει επίμονα: ‘Καθίστε εδώ! Καθίστε εδώ!’» είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Μπρέντα Μούλτον.

Η τουρίστρια και η κόρη της είπαν ότι παρήγγειλαν από ένα mojito η καθεμία και ένα πιάτο καβουροπόδαρα, με τον λογαριασμό που έλαβαν γι’ αυτά να ανέρχεται σε 520,80 ευρώ, με «υποχρεωτικό» φιλοδώρημα 80 ευρώ, ανεβάζοντας τη συνολική τιμή στα 600 ευρώ.