Για απόκρυψη της συμφωνίας της με τη Γερμανία σχετικά με την αποστολή τεθωρακισμένων οχημάτων στην Ουκρανία εγκαλεί την ελληνική κυβέρνηση το ΚΚΕ με επίκαιρη ερώτηση προς τους υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Δένδια και Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο που κατέθεσαν οι βουλευτές του Γιώργος Μαρίνος, Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ χαρακτηρίζουν παραπλανητικούς τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς σχετικά με τα αποθέματα του ελληνικού στρατού που δεν χρησιμοποιούνται και επισημαίνοντας ότι ήδη έχει αναγγελθεί η αποστολή Ελλήνων στρατιωτικών στο ΝΑΤΟϊκό συγκρότημα μάχης στη Βουλγαρία τονίζουν ότι είναι εμφανείς οι κίνδυνοι των κυβερνητικών επιλογών, στο πλαίσιο της εμπλοκής της Ελλάδας στα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ.

Διαβάστε επίσης:  Γερμανία: Αποκαλύψεις Σολτς για το τι συμφώνησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα όπλα στην Ουκρανία

Αναλυτικά η επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ εγκαλείται, διότι προσπάθησε να αποκρύψει από τον ελληνικό λαό την πιο πρόσφατη συμφωνία της, για αποστολή τεθωρακισμένων οχημάτων BMP-1 του Ελληνικού Στρατού στην Ουκρανία. Η πράξη αυτή συνιστά ακόμα βαθύτερη και επικίνδυνη συμμετοχή της χώρας σε αυτό τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ζήτημα έγινε γνωστό από τον Γερμανό Καγκελάριο Σολτς, ανακοινώνοντας και ελληνογερμανική συμφωνία αντικατάστασής τους, ενώ αντίθετα το απέκρυψε ο κ. Μητσοτάκης στη δική του συνέντευξη Τύπου.

Αυτή η απόφαση της κυβέρνησης αποτελεί μέρος μιας ακολουθίας άλλων ανάλογων αποστολών στρατιωτικού υλικού, από τα υποτιθέμενα κατά την κυβέρνηση «αποθέματα» των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, αποκρύπτοντας σκόπιμα και παραπλανητικά ότι «άχρηστα» ενεργά και λειτουργικά οπλικά συστήματα δεν υφίστανται στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Στην ίδια ακολουθία συμμετοχής στον πόλεμο στην Ουκρανία είναι και η ύπαρξη του δικτύου των επιθετικών αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στη χώρα μας καθώς και η συμμετοχή ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην προστασία χερσαίων, ναυτικών και αεροπορικών αμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων που δρουν ή ασκούνται σε περιοχές κοντά έως πολύ κοντά στην εμπόλεμη ζώνη.

Είναι ήδη αποφασισμένο αυτή η σταδιακά αυξανόμενη ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο να ενισχυθεί το επόμενο διάστημα κατ’ απαίτηση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Ήδη έχει αναγγελθεί η αποστολή Ελλήνων στρατιωτικών και εξοπλισμού για ένταξη και ενίσχυση του ΝΑΤΟικού συγκροτήματος μάχης που εδρεύει στη Βουλγαρία, με αποστολή είτε τη στρατιωτική άσκηση πίεσης προς τη Ρωσία είτε και την άμεση εμπλοκή σε πολεμικές επιχειρήσεις αν οι συνθήκες το απαιτήσουν.

Διαβάστε επίσης Τουρκία: Σε απομόνωση ο Ερντογάν – Διαδοχικά «χαστούκια» από ΕΕ και ΗΠΑ για τις προκλήσεις

Ήδη την περίοδο που διανύουμε, γίνονται πιο εμφανείς οι κίνδυνοι των κυβερνητικών επιλογών, στο πλαίσιο της εμπλοκής της Ελλάδας στα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ. Τόσο οι συνεχιζόμενες απειλητικές δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων εξαιτίας αυτής, όσο και η καταδρομική ενέργεια κατάληψης των δύο ελληνόκτητων δεξαμενόπλοιων από το Ιράν, δείχνουν πού οδηγούνται τα πράγματα, με τη μετατροπή της Ελλάδας σε «σημαιοφόρο» των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση σε όλα τα μέτωπα. Κυριολεκτικά διαμορφώνεται ένα εκρηκτικό «κοκτέιλ», με τα συστατικά του να υπονομεύουν δραματικά την ασφάλεια του ελληνικού λαού κι όχι μόνο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Μέσα σε αυτό το «θερμοκήπιο» εκκολάπτεται παράλληλα η πολύμορφη επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης, με τις εξελίξεις να ξεμπροστιάζουν για πολλοστή φορά την κυβέρνηση της ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα, που παρουσιάζουν τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ ως «εγγυητές» της ασφάλειας της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.

Ερωτώνται οι κ. υπουργοί τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση, ώστε να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για:

– Το περιεχόμενο της απόφασης για την αποστολή των συγκεκριμένων τεθωρακισμένων οχημάτων, όπως για παράδειγμα από ποιες ελληνικές μονάδες θα αφαιρεθούν, συγκριτικά στοιχεία για τις δυνατότητες και την κατάσταση των προς παράδοση και προς παραλαβή οχημάτων, καθώς και το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα παράδοσης.

– Τις λεπτομέρειες της ελληνογερμανικής συμφωνίας.

– Το περιεχόμενο των μέχρι σήμερα ανάλογων αποφάσεων αποστολής όπλων και οπλικών συστημάτων, από ποιες ελληνικές μονάδες αφαιρέθηκαν, επιπτώσεις και τα σχετικά χρονοδιαγράμματα.

– Άλλες ανάλογες συμφωνίες».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από