Με μεγαλοπρέπεια θα τιμήσει η Γαλλία τα 70 χρόνια από την ενθρόνιση της Ελισάβετ στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν να παρίσταται σήμερα το βράδυ στην αφή της φλόγας, προς τιμήν της βασίλισσας, στην Αψίδα του Θριάμβου.

Όπως ανακοινώθηκε, το δώρο της Γαλλικής Δημοκρατίας προς την βασίλισσα Ελισάβετ είναι ένα γαλλικό άλογο ηλικίας επτά ετών, ενώ προς τιμήν της θα φυτευτούν και 70 δέντρα στην περιοχή του Καλβαντός. Σε σχετική ανακοίνωση προς τον Τύπο του Μεγάρου των Ηλυσίων Πεδίων η βασίλισσα Ελισάβετ χαρακτηρίζεται σύμβολο της γαλλοβρετανικής φιλίας ενώ ιδιαίτερες αναφορές γίνονται στον πατέρα της Γεώργιο και στην στήριξη που προσέφερε το 1943 στον αυτοεξόριστο στρατηγό Ντε Γκολ, όταν αυτός αρνήθηκε τις συστάσεις του Τσώρτσιλ και του Ρούζβελτ να έλθει σε κάποιας μορφής επαφή με την φιλογερμανική κυβέρνηση του Βισί στη Γαλλία.

Τέλος ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο γεγονός ότι η βασίλισσα Ελισάβετ επισκέφτηκε για πρώτη φορά την Γαλλία το 1948 και για τελευταία φορά το 2014.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από