Η Toyota, όντας η φίρμα που λάνσαρε για πρώτη φορά υβριδικό αυτοκίνητο πριν από 20+ χρόνια ( το Prius) και έχοντας πετύχει 20 εκατομμύρια πωλήσεις εξηλεκτρισμένων οχημάτων , ετοιμάζεται να εμπλουτίσει τη γκάμα της με νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, που θα κατακτήσουν σχεδόν όλες τις δημοφιλείς κατηγορίες. Όπως το νέο bZ4x, το νέο ηλεκτρικό SUV, που κερδίζει τις εντυπώσεις τόσο με την νεανική εμφάνιση του όσο και με την προηγμένη τεχνολογία που φέρει.  Το νέο μοντέλο,που ανήκει στη νέα σειρά μοντέλων bZ (beyond Zero) συμβολίζει τη δέσμευσή της για την κατασκευή οχήματων μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Το νέο SUV πατάει σε μια νέα πλατφόρμα, την eTNGA, που είναι εξελιγμένη για να φιλοξενήσει τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα του ιάπωνα κατασκευαστή. Εκτός από το ευρύχωρο αμάξωμα και τα πλήρη συστήματα συνδεσιμότητας, το bZ4x εξοπλίζεται με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες με την ισχύ να αγγίζει τα 218 άλογα. Το μεγάλο του ατού και χάρη στην εξελιγμένη «πλατφόρμα» μπαταριών που διαθέτει στο πάτωμα του οχήματος, είναι η αυτονομία του που αγγίζει τα 516 χιλιόμετρα, μετά από πλήρη φόρτιση. Η κατανάλωση του, σύμφωνα με το εργοστάσιο ορίζεται στα 14,3 kWh/100χλμ. Λόγω της ύπαρξη δύο ηλεκτροκινητήρων αυτομάτως το SUV μοντέλο είναι και τετρακίνητο.

Εξίσου σημαντικό, ότι η μπαταρία του νέου bZ4x έχει διάρκεια ζωής, σύμφωνα με την φίρμα εώς και 10 χρόνια, ή 1.000.000 χλμ!  Επίσης, η νέα γενιά μπαταριών που διαθέτει, και όταν τελειώσει ο κύκλος ζωής της, τα εξαρτήματα της είναι πλήρως ανακυκλώσιμα.