Η Hyundai ξεκινάει μια νέα επικοινωνιακή πολιτική με σύνθημα: «Η Καινοτομία Αρχίζει από Πολύ Ανθρώπινα Πράγματα». Στόχος της φίρμας, να αναδείξει το όραμα της που αφορά την αυτόνομη οδήγηση μέσα από την έναρξη κυκλοφορίας ενός ρομπο ταξί.

Για αυτό το σκοπό συνεργάζεται με την Motional, που είναι από τις κορυφαίες φίρμες στον τομέα της τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Το νέο μοντέλο αναμένεται να «πιάσει δουλειά» σε υπηρεσίες μίσθωσης διαδρομής (ride-hailing) για την κυκλοφορία των αυτόνομων οχημάτων επιπέδου 4 σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ από το 2023.

Το πλήρως ηλεκτρικό Robotaxi βασίζεται στο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της, το  IONIQ 5 , που ονομάζεται IONIQ 5 Robotaxi. Είναι ουσιαστικά ένα πλήρως αυτόνομο όχημα, επιπέδου 4, και μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια χωρίς οδηγό. Για τη δημιουργία του Robotaxi, η Hyundai συνεργάστηκε με την Motional, με σκοπό να εξοπλίσει το πολυβραβευμένο IONIQ 5 με υλικά και λογισμικό κατάλληλα να παρέχουν ασφαλή λειτουργία χωρίς οδηγό.

Στόχος της εταιρείας για το Robotaxi είναι να γίνει πλήρως αυτόνομο . Μάλιστα, η λειτουργία του απεικονίζεται μέσα από δύο βίντεο της νέας παγκόσμιας καμπάνιας που ξεκίνησε πρόσφατα.

Στο πρώτο επεισόδιο,  (https://www.youtube.com/watch?v=7Sur2UyMcBE), μια γυναίκα μηχανικός, η οποία εργάζεται σε ένα εργαστήριο έρευνας και ανάπτυξης αυτόνομης οδήγησης για το IONIQ 5 Robotaxi, εμπνέεται από τις παιδικές της αναμνήσεις με τον πατέρα της ο οποίος οδηγούσε πάντα προσεκτικά.

Το δεύτερο επεισόδιο (https://www.youtube.com/watch?v=8RJaZLAGg1k) ξεκινά δείχνοντας μια έφηβη εμπνευσμένη από ένα ρομπότ να κάνει μια βόλτα με το IONIQ 5 Robotaxi και τους φίλους της μετά το σχολείο.