H Renault αποκαλύπτει το πρωτότυπο Renault Scenic Vision, που κάνει πράξη την οικολογικότερη προσέγγιση με πρωταγωνιστή στην προστασία του περιβάλλοντος, και έχοντας ως στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη.  Το πρωτότυπο Scenic Vision κερδίζει πόντους με τις φουτουριστικές γραμμές,  το τεχνολογικό του υπόβαθρο και πολλές καινοτομίες που κάνουν την εμφάνιση τους για πρώτη φορά σε μελλοντικό αυτοκίντο.

Μεταξύ αυτών, είναι ότι το 70% των υλικών του είναι προϊόν ανακύκλωσης, ενώ το 95% αυτών είναι ανακυκλώσιμα . Όπως αναφέρει η γαλλική φίρμα είναι ένα υβριδικό – ηλεκτρικό και υδρογονοκίνητο – αυτοκίνητο που απαιτεί λιγότερες και μικρότερες στάσεις ανεφοδιασμού.

Συγκεκριμένα, το πρωτότυπο Renault Scenic Vision διαθέτει ένα προηγμένο υβριδικό σύστημα κίνησης – ηλεκτροκίνησης και υδρογόνου.  Συγκεκριμένα, ο σύγχρονος ηλεκτροκινητήρας των 160 kW τπροέρχεται κατευθείαν από το νέο Renault Megane E-TECH Electric.

Η μπαταρία των 40 kWh είναι ανακυκλώσιμη , είναι ελαφρύτερη, μικρότερη και στην πραγματικότητα κοστίζει λιγότερο από μια μπαταρία ενός αντιστοίχου ηλεκτρικού οχήματος. Διαθέτει fuel cells ισχύος 15 kW για την επαναφόρτιση σε μεγάλες διαδρομές, ώστε να επεκτείνει την αυτονομία του, καλύπτοντας αποστάσεις έως και 800 χλμ.

 Το Renault Scenic Vision σε εργοστάσια χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Τα τρία εργοστάσια στο Hub ElectriCity θα είναι ουδέτερα σε εκπομπές άνθρακα έως το 2025, ενώ θα ακολουθήσουν έως το 2030 και όλα τα εργοστάσια στην Ευρώπη.

Το Renault Scenic Vision είναι εντελώς απαλλαγμένο από οτιδήποτε δερμάτινο και στη θέση του υπάρχει ανακυκλωμένος πολυεστέρας ενώ, το δάπεδο του Renault Scenic Vision είναι κατασκευασμένο από 100% ανακυκλωμένα πλαστικά από τη βιομηχανία τρόφιμων και από βιομηχανικά απόβλητα (45% μπουκάλια γάλακτος, 55% πλαστικοί σωλήνες κ.λπ.).

Στον τομέα της ασφάλειας δεσπόζουν τα πολλαπλά συστήματα ADAS και τρία ενσωματωμένα συστήματα «Safety Score», «Safety Coach» και «Safe Guardian». 

Τα νέα μοντέλα της Renault θα εφοδιάζονται σύντομα με σύστημα «Safety Score». Χρησιμοποιώντας δεδομένα που συλλέγονται από αισθητήρες που είναι τοποθετημένοι στο αυτοκίνητο, αναλύει το στυλ οδήγησης του οδηγού – επιτάχυνση, ηρεμία, απροσεξία, διαχείριση ταχύτητας, και απόσπαση της προσοχής του οδηγού.

https://www.youtube.com/watch?v=J3GA2d2RVWI&feature=emb_logo

Safe Guardian: Τι ακριβώς κάνει

Σε περίπτωση πραγματικού και αναγνωρισμένου κινδύνου, αναλαμβάνουν τα ενσωματωμένα συστήματα. Αυτός είναι ο ρόλος του «Safe Guardian» που ενεργοποιείται όταν υπάρχει αποδεδειγμένος κίνδυνος (επικίνδυνη στροφή, απώλεια ελέγχου του τιμονιού για μεγάλο χρονικό διάστημα, υπνηλία κ.λπ.). Σε τέτοιες περιπτώσεις, το όχημα επιβραδύνει και ανακτά αυτόματα τον έλεγχο.

Το Scenic Vision φέρει μια μεγάλη οθόνη τοποθετημένη στο σημείο που το ταμπλό συναντά το παρμπρίζ. Συνολικά, στο εσωτερικό του Renault Scenic Vision υπάρχουν 10 διαμορφώσιμες οθόνες. Αφορούν διαφορετικές λειτουργίες και βρίσκονται σε συγκεκριμένα σημεία του εσωτερικού.

Ξεχωρίζουν οι αντίθετα ανοιγόμενες πόρτες,  τα πλαϊνά στηρίγματα για τα καθίσματα έχουν μεταφερθεί προς το εσωτερικό πάνελ της πόρτας, δίνοντας έτσι ακόμα περισσότερο χώρο για την άνετη πρόσβαση κ.α. . Επίσης, το ξεκλείδωμα γίνεται με μια νέα τεχνολογία που ουσιαστικά αναγνωρίζει το πρόσωπο του ιδιοκτήτη.