Πριν από τέσερα χρόνια η ŠKODA παρουσίασε το δεύτερο μοντέλο της μάρκας στην κατηγορία των μεσαίων SUV, το KAROQ. Σήμερα, η τσέχικη φίρμα λανσάρει την επόμενη γενιά του KAROQ, που αποκτά περισσότερη τεχνολογία, συστήματα υποβοήθησης, και πλήρες ψηφιακό περιβάλλον.

Το νέο μοντέλο φέρει πιο δυναμικό design φέρει προβολείς LED και σε διαστάσεις, το μήκος του αγγίζει τα 4,38 μέτρα, το μεταξόνιο τα 2,62 μέτρα.

Το KAROQ έχει από τους καλύτερους συντελεστές αεροδυναμικής στην κατηγορία (Cd=0.30), κάτι που του εξασφαλίζει χαμηλότερα επίπεδα θορύβου αλλά και μειωμένη κατανάλωση.

Το εσωτερικό του παραμένει ιδιαίτερα άνετο, διαθέτει πολυάριθμα Simply Clever χαρακτηριστικά, πρακτικά τραπεζάκια στην πλάτη των εμπρός καθισμάτων και πολλές έξυπνες λύσεις αποθηκευτικών χώρων. Στον προαιρετικό εξοπλισμό διατίθεται το ευέλικτο σύστημα πίσω καθισμάτων VarioFlex, με πολλές δυνατότητες εναλλακτικής διαμόρφωσης του σαλονιού. Εκτός από την άνεση και τις πρακτικές θήκες για μικροαντικείμενα, φέρει έναν μεγάλο χώρο αποσκευών που αγγίζει τα 521 λίτρα ενώ με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα επεκτείνεται έως τα 1.630 λίτρα (ή τα 1.810 λίτρα μετά την αφαίρεση των πίσω καθισμάτων VarioFlex).

Ο οδηγός ενημερώνεται από το πιο σύγχρονο σύστημα πολυμέσων, το Infotainment τρίτης γενιάς με οθόνες αφής 8’’ έως 9,2’’ με πολλαπλές δυνατότητες συνδεσιμότητας, όπως φωνητικό έλεγχο, ψηφιακό βοηθό Laura, λειτουργία SMART LINK με ασύρματη σύνδεση τηλεφώνου Apple και υπηρεσίες ŠKODA Connect.

Εξοπλισμός, άνεση, εφαρμογές

 Στο σαλόνι του νέου KAROQ οι επιβάτες μπορούν να απολαμβάνουν τον προαιρετικό τριζωνικό κλιματισμό Climatronic, που παρέχει μεγαλύτερη άνεση ενώ μία νέα διακοσμητική επένδυση στο ταμπλό και τις πόρτες καθώς και τα πρόσθετα χρώματα στον Ambient εσωτερικό φωτισμό LED, δημιουργούν μία πιο ευχάριστη και μοντέρνα αίσθηση στο σαλόνι.

Το νέο KAROQ εφοδιάζεται με μία πληθώρα από προηγμένα συστήματα για την υποβοήθηση της οδήγησης και την ασφάλεια των επιβατών, και ξεχωρίζουν οι εννέα αερόσακοι, Predictive Cruise Control και Travel Assist, Front Assist με City Emergency braking, Multi-collision braking και FULL LED Matrix προβολείς.

Επίσης, μπορεί να γίνει εξ αποστάσεων έλεγχος των λειτουργιών του οχήματος, μέσω της εφαρμογής MyŠKODA app. Όπως να τσεκάρει ο οδηγός, για παράδειγμα το κλείδωμα ή ξεκλείδωμα των θυρών, η εμφάνιση του χώρου στάθμευσης κ.ά.

Προσφέρεται με μια γκάμα σύγχρονων κινητήρων της γενιάς EVO. Στην Ελλάδα εφαλτήριο μοτέρ είναι ο κινητήρας 1.0 TSI με 110 ίππους, που συνδυάζεται με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και με τον 1.5 TSI κινητήρα 150PS με τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρων (ACT), σε συνδυασμό με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη DSG. Το νέο μοντέλο  διατίθεται στην σε δύο επίπεδα εξοπλισμού, Ambition και Style. 

Το νέο μοντέλο κοστίζει από 26.150 ευρώ.