Άτιμο πράγμα το ποδόσφαιρο. Ιδιαίτερα όταν δεν είσαι γνώστης αυτού, αλλά έχεις πείσει τον εαυτό σου πως γνωρίζεις. Είχαν βγει τα «πιστόλια» της… εξυγίανσης και προσπαθούσαν να πείσουν τον εαυτό τους και τους λίγους που έχουν απομείνει να τους πιστεύουν πως ο Ολυμπιακός έχει γίνει… πελάτης του ΠΑΟΚ.

Ναι, ακριβώς αυτό. Το πώς βέβαια μια ομάδα που έχει 47 πρωταθλήματα είναι πελάτισσα κάποιας που έχει 3 είναι λίγο δύσκολο να εξηγηθεί με… νηφάλιο τρόπο. Αλλά ας δεχτούμε πως όλες οι ομάδες έχουν τις στιγμές τους. Ή τις εποχές τους. Το συμπέρασμα για πελατειακή σχέση βγήκε από τα φετινά παιχνίδια, στα οποία ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ έχει κερδίσει τον Ολυμπιακό! Άβυσσος η ψυχή του αρθρογράφου.

Πέμπτη φορά μέσα στη χρονιά συναντήθηκαν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ χθες. Ποια τα αποτελέσματα; Δύο νίκες του Ολυμπιακού και τρεις ισοπαλίες. Και η δεύτερη νίκη, η χθεσινή, η πιο γλυκιά: νίκη-πρωτάθλημα μέσα στην Τούμπα. Που έκανε τον κόσμο του ΠΑΟΚ να βράζει εναντίον της διοίκησης, του Λουτσέσκου και των παικτών. Γιατί ο κόσμος δεν παραμυθιάζεται.

Όσα κείμενα «ξεπλύματος» και να του γράψουν, ο κόσμος βλέπει την πραγματική αλήθεια. Βλέπει πως ο ΠΑΟΚ δεν έχει νίκη στα τελευταία οκτώ παιχνίδια του. Βλέπει πως όσο του λένε πως… μεγαλώνει, οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν το πρωτάθλημα στη σέντρα της Τούμπας.

Δεν είναι και κάτι ασυνήθιστο. Διαχρονικά ο Ολυμπιακός πανηγυρίζει στο γήπεδο της Τούμπας. Αν το Καραϊσκάκη είναι το σπίτι του, η Τούμπα είναι το… εξοχικό του. Στην αγαπημένη του έδρα πανηγύρισε το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, δεν έκανε κάτι που δεν ξέρει. Έχουν «πέσει» τριάρες στα χρόνια που στη διοίκηση του ΠΑΟΚ είναι ο Ιβάν Σαββίδης και υποτίθεται πως ο ΠΑΟΚ είναι ο βασικός ανταγωνιστής του Ολυμπιακού, που το χθεσινό 2-1 μοιάζει… μικρό.

Από τις έξι τελευταίες φορές που έχει ανέβει ο Ολυμπιακός να παίξει στην Τούμπα, έχει χάσει μόλις μία. Πέρσι με 2-0 στα πλέι-οφ, σε ματς που δεν έκρινε το παραμικρό, αφού ο Ολυμπιακός ήταν ήδη πρωταθλητής. Σε κανένα παιχνίδι που να έχει αληθινό ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός δεν έχασε στην Τούμπα. Στο… εξοχικό του δηλαδή. Πώς να μη νιώθει άνετα με το να σηκώσει την κούπα μέσα σε μια έδρα που αποτελεί τόπο μαρτυρίου για τον υποτιθέμενο ανταγωνιστή του;