Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν έξω από το δικαστήριο, όπου διεξάγεται σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, οργανώσεις που ζητούν την τιμωρία των υπευθύνων για το θάνατο του ακτιβιστή τον Σεπτέμβριο του 2018, στην οδό Γλάδστωνος.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ολοκληρώνονται οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης στην υπόθεση, περίπου οκτώ μήνες από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.

Η εισαγγελική πρόταση

Πάντως, ήδη ο εισαγγελέας Σωτήρης Μπουγιούκος έχει εισηγηθεί να κριθούν ένοχοι για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία και από κοινού ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης, ενώ για τους αστυνομικούς έχει προτείνει να απαλλαγούν από τις κατηγορίες.

Όπως είχε αναφέρει ο εισαγγελικός λειτουργός, οι δυο πρώτοι κατηγορούμενοι «ενεργώντας με πρόθεση έριξαν με σφοδρότητα χτυπήματα στο κεφάλι του Ζαχαρία Κωστόπουλου. Ο πρώτος από τις 5 φορές που κλώτσησε, οι 3 βρήκαν το κάτω μέρος της τζαμαρίας του καταστήματος και το κεφάλι του Ζαχαρία Κωστόπουλου, ενώ ο δεύτερος συνολικά κλώτσησε 9 φορές προς το κάτω μέρος του καταστήματος και το κεφάλι και 5 το πέτυχαν, προκαλώντας πόνο στον τελευταίο».

Ωστόσο, σε άλλο σημείο της αγόρευσης του είχε επισημάνει: «Αν και η δράση τους είναι μη αποδεκτή κοινωνικά και με τιμωρητική διάθεση, η επιδίωξη τους ήταν η παραμονή του στο κατάστημα και η σύλληψη του από τα όργανα».