Αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα του Ριζοσπάστη, σύμφωνα με το οποίο, ονόματα και προσωπικά στοιχεία στελεχών του ΚΚΕ, εμπεριέχονται σε μαύρη λίστα «εχθρών της Ουκρανίας», που έχει αναρτηθεί σε μια περίεργη ιστοσελίδα.

Συγκεκριμένα, στο διαδίκτυο λειτουργεί ιστοσελίδα επονομαζόμενη myrotvorets.center, που δημοσιοποιεί προσωπικά δεδομένα χιλιάδων ανθρώπων (ονοματεπώνυμο, φωτογραφία, διεύθυνση, τηλέφωνο, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) που έχουν χαρακτηριστεί είτε από το ουκρανικό κράτος είτε από τους διαχειριστές ως «εχθροί της Ουκρανίας», συνεργάτες «τρομοκρατικών οργανώσεων» κ.ά.

Ανάμεσα σε αυτά βρίσκονται τα ονόματα και προσωπικά στοιχεία τριών στελεχών του ΚΚΕ, του Γιώργου Λαμπρούλη, βουλευτή και αντιπροέδρου της Βουλής, του Σωτήρη Ζαριανόπουλου, πρώην ευρωβουλευτή, και του Γιώργου Μαγγανά, στελέχους του ΚΚΕ.

Η ιστοσελίδα αυτή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τελούσε επίσημα υπό την «αιγίδα» υπουργείων της ουκρανικής κυβέρνησης, ενώ αποτελεί βάση δεδομένων την οποία αξιοποιούν και σήμερα οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές της Ουκρανίας, προκειμένου να ασκήσουν διώξεις σε βάρος προσώπων. Μάλιστα, πριν από λίγα χρόνια, πρόσωπα που βρίσκονταν στην εν λόγω λίστα έχουν πέσει θύματα δολοφονικών ενεργειών, ενώ πλήθος καταγγελιών έχουν γίνει για απειλές που δέχονται άτομα που βρίσκονται στη λίστα, αναφέρει η εφημερίδα.