Η γκάμα ηλεκτρικών της Mercedes εμπλουτίζεται από ένα νέο μοντέλο, που «πατάει» στην κατηγορία των SUV. Η νέα EQS SUV έρχεται να συμπληρώσει τις EQS και EQE, με βασικά συστατικά την μεγάλη αυτονομία, τις επιδόσεις, την άνεση – έως και επτά επιβάτες – και ένα περιβάλλον άκρως πολυτελές με πολλά συστήματα τεχνολογίας και συνδεσιμότητας.

Η νέα Mercedes-Benz EQS SUV έχει το ίδιο πάτωμα με την  4θυρη EQS, και σε διαστάσεις ξεπερνά τα 5 μέτρα – για την ακρίβεια το μήκος της αγγίζει τα 5.12 μέτρα – ενώ, το πλάτος ορίζεται στα 1.95 μέτρα και το ύψος στα 1.71 μέτρα. Το μοντέλο στην εξωτερική του εμφάνιση πρεσβεύει την σχεδιαστική «γλώσσα» που ήδη υπάρχει σε όλα τα μοντέλα της μάρκας EQS, με την γνώριμη κλειστή μάσκα, τις απαλές καμπύλες και την επιβλητική εμφάνιση της.  Είναι ένα ιδιαίτερα άνετο μοντέλο – χάρη στο μεγάλο μεταξόνιο – και για αυτό το λόγο και η EQS SUV προσφέρεται και σε επταθέσια εκδοχή. Επίσης, ο χώρος αποσκευών, ανάλογα με την θέση των καθισμάτων, κυμαίνεται από τα 645 έως 565 λίτρα.

Στον τομέα της τεχνολογίας, η EQS SUV φέρει το εξελιγμένο οκταπύρηνο σύστημα  πολυμέσων MBUX , που προβάλλει όλες τις λειτουργίες του οχήματος σε τρεις οθόνες, η μια δίπλα στην άλλη. Μια από τις λειτουργίες που προσφέρει , είναι ότι ο συνοδηγός μπορεί να βλέπει ταινίες, εν κινήσει – μιας και τα συγκεκριμένα συστήματα μπλοκάρονται για να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού από τον δρόμο – ενώ, αν διαπιστωθεί ότι, ο οδηγός κοιτάζει στην οθόνη του συνοδηγού, το σύστημα αυτόματα διακόπτει οποιαδήποτε προβολή.

Το νέο μοντέλο θα προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις, μία πισωκίνητη και δύο τετρακίνητες. Η εφαλτήρια εκδοχή, η  πισωκίνητη 450+ έχει απόδοση 361 ίππων  ενώ, με την ίδια ισχύ προσφέρεται και η τετρακίνητη 450 4MATIC αλλά με τη ροπή να φθάνει τα 800 Nm.Στην κορυφή δεσπόζει η 580 4MATIC που αποδίδει συνολικά 545 ίππους και 858 Nm. Και οι τρεις εκδόσεις, διαθέτουν μια μεγάλη σε χωρητικότητα μπαταρία ιόντων λιθίου 120 kWh, που εξασφαλίζει αυτονομία 536 έως 660 χλμ – στις τετρακίνητες εκδόσεις η μέγιστη αυτονομία είναι στα 580 χλμ.

Το νέο ηλεκτρικό μπορεί να φορτίσει σε ταχυφορτιστή ισχύος 200 kW και η φόρτιση της μπαταρίας διαρκεί 31 λεπτά. Σε wallbox 11 kW ή 22 kW φορτίζει σε 10 ή 5 ώρες,  αντίστοιχα.