Σε προσφυγικά χωριά της Ξάνθης, μετά τον Έβρο και τη Ροδόπη, περιόδευσε σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής της στην περιοχή.

Η κ. κατά την τρίτη ημέρα της περιοδείας της στη Θράκη, επισκέφθηκε τη Νέα Κεσσάνη και τη Μάνδρα, συνομίλησε με τους κατοίκους και ξεναγήθηκε σε εκθέσεις με θέμα τον προσφυγικό πολιτισμό.

«Πολλά υποσχόμενο το αύριο»

Σε δηλώσεις της, εξέφρασε την αισιοδοξία της για ένα «πολλά υποσχόμενο αύριο, χάρη στην αδάμαστη θέληση και την εργατικότητα των Θρακιωτών».

«Στις λίγες μέρες που βρέθηκα στη Θράκη, ακολουθώντας μια προσφυγική διαδρομή που χαράχτηκε πριν από εκατό χρόνια, βίωσα έντονα τον τόπο και τους ανθρώπους του. Συναντήθηκα με το παρελθόν, που επιβιώνει ολοζώντανο στις καρδιές των κατοίκων του, ψηλάφισα τα τραύματα που άφησαν οι πόλεμοι, η μετανάστευση, η εγκατάλειψη της υπαίθρου.

Και είδα, με χαρά, να προβάλλει ένα πολλά υποσχόμενο αύριο, χάρη στην αδάμαστη θέληση και την εργατικότητα των Θρακιωτών. Καλή Ανάσταση!», ανέφερε η ΠτΔ.

Η κυρία Σακελλαροπούλου το απόγευμα θα συναντηθεί με γυναίκες της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «ΠΛΕΤΕΝΟ», οι οποίες κατασκευάζουν χειροποίητα πλεκτά και εμπορεύονται τοπικά προϊόντα.

Αμέσως μετά, θα συμμετάσχει στην Ακολουθία της Αναστάσεως στο εκκλησάκι της Μονάδας Ανοιχτής Φροντίδας Ηλικιωμένων «Άγιος Παντελεήμων» και θα ανταλλάξει ευχές με τους ηλικιωμένους της Μονάδας.

Το βράδυ, η κυρία Σακελλαροπούλου θα συμμετάσχει στην Ακολουθία της Αναστάσεως στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας στην Ξάνθη.