Ο Μάνος Δασκαλάκης φαίνεται ένας άνθρωπος ο οποίος δούλευε δυο δουλειές για να μπορέσει να βιοποριστεί αυτός και η οικογένειά του. Για έναν εργατικό υπάλληλο είχε μιλήσει και ο εργοδότης του.

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών, εκτός από τις συνθήκες θανάτου των τριών παιδιών του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου, βρίσκεται και η οικονομική κατάσταση του ζευγαριού.

Από τη μία, ο Μάνος παρουσιάζεται ως ένας άνθρωπος ο οποίος δούλευε ασταμάτητα, ωστόσο η ζωή που έκαναν δε φαίνεται να δικαιολογείται από το εισόδημά του.

«Δούλευα δύο δουλειές. Κι η Ρούλα δούλευε αλλά μετά αφιερώθηκε στα παιδιά κι εγώ ξαναδούλευα δύο δουλειές», είχε δηλώσει ο ίδιος με συνέντευξή του στο «Φως στο Τούνελ» και την Αγγελική Νικολούλη.

Τα έξοδα του ζευγαριού

Ωστόσο, τα όσα λέει, αμφισβητεί με στοιχεία που ισχυρίζεται ότι έχει στα χέρια του ο Θανάσης Κατερινόπουλος: «Έπεσε στα χέρια μου ένα χαρτί που είχε τα ένσημα κάποιου εκ των εμπλεκομένων. Τα τελευταία εννέα χρόνια είχε μόνο 14 μήνες ένσημα. Όταν έχει τρία παιδιά και έχεις 14 μήνες ένσημα και θες κάποια έξοδα μεγαλώματος παιδιών, αγοράς μικροφώνου που κάνει 3.500 ευρώ, αγοράς μηχανής… και λοιπά και λοιπά και λοιπά… Αυτό το χρήμα φαίνεται ότι υπήρχε από κάπου. Τώρα, από πού υπήρχε, οφείλουν να το βρουν. Θα βγουν κι άλλα στην επιφάνεια που κρύβει ο ένας για τον άλλον».

Στο «LIVE NEWS» μίλησε αποκλειστικά μια γειτόνισσα του ζευγαριού που τους συναντούσε σχεδόν καθημερινά και επιβεβαιώνει ότι ο Μάνος εργαζόταν σκληρά για να ζήσει την οικογένειά του.

«Ακόμα και ο θείος της Ρούλας έλεγε πάντα: ‘Τι καλό παιδί’ και ‘τι ήσυχο παιδί’ και ‘την αγαπάει’ και ‘την προσέχει’ και ‘παρότι είναι μικρός δούλευε πάντα δύο δουλειές’ μην σου πω και τρίτη. Και για την ψαραγορά και για το μαγαζί με τα ψάρια και για τα ιχθυοπωλεία που πήγαινε και με τα φορτηγά. Εγώ πιστεύω ότι κάτι άλλο κρύβουνε οι δυο τους, προφανώς τα χρήματα της σπιτονοικοκυράς».