Η αργία της Πρωτομαγιάς 2022 μεταφέρεται για τη Δευτέρα 2 Μαΐου, καθώς πέφτει Κυριακή με αποτέλεσμα να έρχεται πιθανή ανατροπή με τα σχολεία και το άνοιγμα τους μετά το Πάσχα 2022.

Ο νόμος ορίζει η αργία της Πρωτομαγιάς να αλλάζει ημερομηνία αν πέφτει Κυριακή ή μέσα στη Μ. Εβδομάδα ή τη Δευτέρα του Πάσχα και έτσι έγινε και φέτος.

Ωστόσο, η μεταφορά της αργίας συμπαρασύρει και το άνοιγμα των σχολείων μετά το Πάσχα 2022.

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία μετά το Πάσχα

Αντίστροφη μέτρηση για μαθητές και εκπαιδευτικούς για το κλείσιμο των σχολείων, οι οποίοι θα πάνε για τελευταία φορά στις αίθουσες πριν από τις διακοπές του Πάσχα, την Παρασκευή 15 Απριλίου.

Αυτό που προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί είναι για την ημερομηνία ανοίγματός τους, η οποία πιθανώς θα επηρεαστεί από την ανακοίνωση του υπ. Εργασίας για τη μεταφορά της Πρωτομαγιάς.

Έτσι, αντί για τη Δευτέρα 2 Μαΐου, πιθανότατα θα ανοίξουν την επόμενη εργάσιμη, δηλαδή την Τρίτη 3 Μαΐου 2022.

Κλειστές θα είναι την Δευτέρα 2 Μαΐου και οι δημόσιες υπηρεσίες.

Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από το υπ. Παιδείας.

Ο νόμος που ορίζει τη μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς

«Η 1η Μαΐου καθορίζεται ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας. Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μετατίθεται η αργία της 1ης Μαΐου σε άλλη εργάσιμη ημέρα, εφόσον συμπίπτει με Κυριακή, με ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας ή με τη Δευτέρα του Πάσχα»

Η ανακοίνωση του υπ. Εργασίας για την Πρωτομαγιά

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, η υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου 2022, λόγω του ότι συμπίπτει με Κυριακή, μετατίθεται για την Δευτέρα 2 Μαΐου 2022.