Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά στα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα.

Πρόκειται για μια υπόθεση που έχει απασχολήσει και θα συνεχίσει να μας απασχολεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεδομένου ότι την ώρα που οι αστυνομικοί -που ερευνούν την υπόθεση- «κόβουν το ένα πλοκάμι», πετάγονται άλλα δέκα.

Και εξηγούμε. Ενώ η μητέρα των παιδιών Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται στις φυλακές, ο λογαριασμός του συζύγου της στο TAXIS κλειδώνει με εισαγγελική παρέμβαση, την στιγμή ο τελευταίος καταθέτει ενώπιον της 18ης Ανακρίτριας για να δηλώσει παράσταση προς υπεράσπιση της κατηγορίας (πολιτική αγωγή).

Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι η 33χρονη, που θα βρεθεί στο εδώλιο της κατηγορουμένης για τη δολοφονία της ίδιας της κόρης της, απέναντί της, εκτός από τους δικαστές, θα έχει τον άλλοτε αγαπημένο της σύζυγο.

Μπροστά σε ένα… «Πόλεμο των Ρόουζ»;

Εδώ και πολύ καιρό, κάποιοι από τους οποίους έχουν συμβάλει στην εξιχνίαση των γεγονότων, ζητούν να μπει στο κάδρο των ερευνών και η οικονομική κατάσταση του ζευγαριού. Κυρίως, μετά τις πληροφορίες, ότι η σπιτονοικοκυρά του ζευγαριού είχε προσωπική περιουσία και είχε ορίσει ως ειδικό πληρεξούσιο, αντιπρόσωπο και αντίκλητο της, τον Μάνο Δασκαλάκη.

Και αναρωτιόμαστε; Μήπως βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σύγχρονο «Πόλεμο των Ρόουζ»; Φυσικά, η διαφορά στην υπόθεση της Πάτρας είναι ότι τα παιδιά των Ρόουζ δεν έπαθαν τίποτα σε αντίθεση με τους γονείς τους στην γνωστή αμερικανική ταινία, που παραπέμπει σε αληθινά γεγονότα (ο τίτλος είναι ένας υπαινιγμός για τις μάχες μεταξύ των αντιμαχόμενων Οίκων της Υόρκης και του Λάνκαστερ που διεκδικούσαν τον αγγλικό θρόνο κατά τον ύστερο Μεσαίωνα και έχει μείνει στην ιστορία με την ονομασία Πόλεμος των Ρόδων).

Το κοινό στοιχείο σε ταινία και Πάτρα, είναι τα λεφτά. Υπάρχουν λεφτά στην Πάτρα, ποιος τα έχει, πού τα βρήκε, είναι μερικές από τις ερωτήσεις στις οποίες κλήθηκε να απαντήσει σήμερα ο Μάνος Δασκαλάκης.

Ο Μάνος Δασκαλάκης τραβάει αντίθετους δρόμους

Το άλλοτε φαινομενικά ευτυχισμένο ζευγάρι, φαίνεται να στέκεται πλέον σε αντίθετους δρόμους. Η πρώτη κοινή τους συνέντευξη με τα… πειράγματα και τα γέλια ανήκει στο παρελθόν

Ο Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος έχει πάρει ήδη αποστάσεις από την εν διαστάσει σύζυγό του, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, την ώρα που οι έρευνες κινούνται προς πάσα κατεύθυνση.

Ο 30χρονος βρέθηκε ενώπιον της 18ης Ανακρίτριας για να δηλώσει παράσταση προς υπεράσπιση της κατηγορίας (πολιτική αγωγή).

Πρόκειται ουσιαστικά για μια προαναγγελθείσα απόφαση, αφού από την ημέρα της σύλληψής της στις 30 Μαρτίου, ο Μάνος Δασκαλάκης, όταν ξεπέρασε το αρχικό σοκ, έδωσε το στίγμα του, διαχωρίζοντας τη θέση του και στρεφόμενος εναντίον της, μέσα από δηλώσεις του σε δημοσιογράφους.

Με την κίνησή του αυτή, ο Μάνος Δασκαλάκης αποκτά πλήρη πρόσβαση στη δικογραφία και παρίσταται στο σύνολο της υπόθεσης με την ιδιότητα του διαδίκου.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου περιμένει να δει τι θα κάνει ο Μάνος Δασκαλάκης

Ενώ πριν την απολογία της, η Ρούλα Πισπιρίγκου άφηνε να εννοηθεί ότι θα καταθέσει κατά του συζύγου της, λέγοντας μάλιστα ότι «θα φέρω ό,τι τεχνική υπάρχει για να αποδείξω την αλήθεια και όχι σαν μερικούς, μερικούς που κάνουν τα κροκοδείλια δάκρυα για να φανούν “άγιοι”», βάζοντας με αυτόν τον τρόπο και τον πατέρα των τριών κοριτσιών στην υπόθεση, όταν έφτασε μπροστά στην ανακρίτρια, δεν είπε τίποτα για τον Δασκαλάκη.

Επίσης, σήμερα ο δικηγόρος της, την εμφανίζει πληγωμένη διότι περίμενε -όπως του μετέφερε η ίδια- να της σταθεί ηθικά, κάτι που δεν έκανε.

Πλέον, η συνέχεια αναμένεται και αυτό που περιμένουμε να δούμε, είναι αν η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη, ανοίξει το στόμα της, προκειμένου να δώσει νέα στοιχεία.

Οψόμεθα!