Η Ίγκα Σβιόντεκ βρίσκεται πλέον στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης των γυναικών μετά την κατάκτηση του Miami Open, αλλά έτσι κι αλλιώς θα ανέβαινε στην πρώτη θέση μετά την απόσυρση της Άσλεϊ Μπάρτι από την ενεργό δράση.

Έγραψε ιστορία, όμως, και για την πατρίδα της, αφού έγινε πρώτη τενίστρια από την Πολωνία που φθάνει στην κορυφή του κόσμου.

Από εκεί και πέρα, στη δεύτερη θέση ανέβηκε ξανά η Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα, ενώ στη τρίτη θέση βρίσκεται πλέον η Πάουλα Μπαντόσα.

Η Μαρία Σάκκαρη έχασε μία θέση και έπεσε στο Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης. Ρεκόρ καριέρας πέτυχε και η Ντανιέλ Κόλινς, που από σήμερα είναι στο Νο 8. Η φιναλίστ του Μαϊάμι, τέλος, η Ναόμι Οσάκα, έκανε άλμα 41 θέσεων και είναι πλέον στο Νο 36 του κόσμου.

Στους άνδρες, ο Κάρλος Αλκαράθ σκαρφάλωσε στο Νο 11 και είναι μια ανάσα μακριά από το Top 10. Πιο συγκεκριμένα απέχει μόνο 29 πόντους από τον Καμ Νόρι, που έκανε αυτήν την εβδομάδα την πρώτη του είσοδο στην κορυφαία δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης.

Στο Νο 1 συνεχίζει να βρίσκεται ο Νόβακ Τζόκοβιτς, αφού ο Ντανίλ Μεντβέντεφ δεν κατάφερε να περάσει στα ημιτελικά του Μαϊάμι και θα παραμείνει για αρκετό καιρό ο Σέρβος στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Σάσα Ζβέρεφ ανέβηκε στο Νο 2, με τον Ναδάλ να υποχωρεί κατά μία θέση. Από εκεί και πέρα ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραμένει στο Νο 5 της κατάταξης.