Η συνεχιζόμενη αιματοχυσία στην Ουκρανία και το ενδεχόμενο παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης είναι το θέμα της «Μεγάλης Εικόνας» με τη Νίκη Λυμπεράκη, απόψε στις 24:00, στο MEGA.

Ο Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Παναγιώτης Ιωακειμίδης και ο υποναύαρχος ε.α., Στέλιος Φενέκος φωτίζουν τα γεγονότα στα πεδία των μαχών, αλλά και τις πιθανές εκβάσεις του πολέμου που μετρά σχεδόν έναν μήνα.

Οι προϋποθέσεις διπλωματικής λύσης και τα προαπαιτούμενα κάθε πλευράς. Οι νέοι συσχετισμοί, η θέση των δυνατών του πλανήτη και οι εύθραυστες ισορροπίες που διαμορφώνονται.

Θα φέρει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία παγκόσμια επισιτιστική κρίση; Τι θα σημάνει αυτό για την Ελλάδα;

Πόσο εξαρτάται η χώρα μας από τη Ρωσία και την Ουκρανία και ποιες μπορεί να είναι οι επιπτώσεις στον ελληνικό πρωτογενή τομέα και την εφοδιαστική αλυσίδα της χώρας;

Τι περιθώρια αναπροσαρμογής της Αγροτικής πολιτικής της χώρας μας υπάρχουν και τι θα γίνει στο μεταξύ με τις τιμές και την επάρκεια των προϊόντων;

Καλεσμένοι στο στούντιο, ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σπύρος Κίντζιος και ο δημοσιογράφος, Νίκος Φιλιππίδης.

Ακόμα, στη «ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ» μιλά ο Αναπληρωτής Διευθυντής Αγοράς και Εμπορίου της Οργάνωσης Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ, Γιόζεφ Σμιντούμπερ επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως θα είναι καταστροφικό για την παγκόσμια αγορά να επιβάλουν οι χώρες περιορισμούς στις εξαγωγές, υπό το κράτος πανικού εξ αιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

«ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ»

ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ ΣΤΟ MEGA

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 24:00