Το Κίεβο συνεχίζει να βρίσκεται υπό πολιορκία ενώ διανύουμε τη 19η ημέρα του πολέμου στην Ουκρανία. Μπορεί οι συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές, Ουκρανία και Ρωσία, να συνεχίζονται, αλλά το ίδιο συμβαίνει και με τους βομβαρδισμούς.

Θυμίζουμε ότι το πρωί της Δευτέρας πολυκατοικία εννέα ορόφων χτυπήθηκε στο προάστιο Όμπολον, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένας νεκρός και πάνω από 10 τραυματίες.

Τι δηλώνει Ουκρανός βουλευτής

Ο Ουκρανός βουλευτής Αλεξέι Γκοντσαρένκο μίλησε στο Sky News από το σημείο της επίθεσης στην περιοχή Κουρένιβκα του Κιέβου.

Είπε ότι πιστεύεται ότι ένας 59χρονος πέθανε όταν πύραυλος έπληξε τραμ στην περιοχή τη Δευτέρα – μία από τις τρεις ρωσικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σήμερα στο Κίεβο.

Το εργοστάσιο αεροσκαφών Αντόνοφ χτυπήθηκε επίσης. Ο Αλεξέι Γκοντσαρένκο είπε ότι πιστεύει ότι δεν σκοτώθηκε κανείς.

Τι ζήτησε από τη Δύση

«Πρέπει να το σταματήσουμε (σ.σ. τον πόλεμο) το συντομότερο δυνατό, πρέπει να παρέχουμε στην Ουκρανία αεροπορική βοήθεια και αεροσκάφη μόνο και μόνο για να σταματήσει αυτή η φρίκη», είπε.

«Είναι ζωές ανθρώπων, είναι εκατοντάδες άνθρωποι των οποίων οι ζωές θα σώζονταν αν μας παρείχαν αεροσκάφη. Αν δεν σταματήσουμε τον Πούτιν, αύριο θα είναι η Βαρσοβία, αύριο θα είναι η Ρίγα και δεν ξέρω τι θα ακολουθήσει».

Πρόσθεσε ότι είναι «σίγουρος» ότι ο ρωσικός στρατός «δεν θα μπορούσε να πάρει το Κίεβο».

«Μπορούν να το καταστρέψουν ναι, αλλά δεν μπορούν να το πάρουν», είπε ο κ. Γκοντσαρένκο. «Αν διεισδύσουν στην πόλη, θα τους κάνουμε τη ζωή κόλαση εδώ. Είναι ήδη κόλαση για εμάς», κατέληξε.

Πηγή: Chris Cunningham, Sky News