Χιλιάδες πρόσφυγες από την Ουκρανία, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την χώρα τους μετά την ρωσική εισβολή έχον περάσει το κατώφλι της δικής μας χώρας, προκειμένου να βρουν καταφύγιο.

Η πρόεδρος του σωματείου «Ουκρανοί της Ελλάδας» Οξάνα Κιτσενιούκ Ρεβάγκα, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την συγκινητική πρωτοβουλία του συλλόγου, για την φιλοξενία των Ουκρανών προσφύγων στην Ελλάδα.

Η κ. Ρεβάγκα αναφέρθηκε στους πρόσφυγες που έχουν έρθει στην Ελλάδα. Μέχρι στιγμής στη χώρα μας έχουν έρθει 8.000 Ουκρανοί εκ των οποίων οι 3.000 είναι ασυνόδευτα παιδιά.

Πόσους πρόσφυγες θα δεχθεί η Ελλάδα

«Οι πρόσφυγες μένουν σε συγγενείς και γνωστούς. Σε εκείνους που δεν έχουν πού να πάνε έχει φροντίσει η ελληνική κοινωνία, να φιλοξενήσει τους πρόσφυγες σε αντίστοιχες δομές. Στις 28 Μαρτίου θα πρέπει να κάνουν αίτηση για να πάρουν την άδεια «εκτοπισθέντων Ουκρανών», η οποία ισχύει για 1 χρόνο. Δίνει το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ και με αυτή την κάρτα μπορούν να κάνουν αίτηση για δουλειά», ανέφερε αρχικά η κ. Ρεβάγκα.

«Ο κ. Μηταράκης έχει δηλώσει ότι η Ελλάδα θα δεχθεί 30.000 Ουκρανούς από την Πολωνία, και είναι όλοι γυναικόπαιδα. Οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν στο υπουργείο για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την φιλοξενία των προσφύγων. Οι πολίτες αυτοί πρώτα θα ελεγχθούν για λόγους ασφαλείας, είναι γυναίκες, παιδιά και ευπαθείς ομάδας και θα πρέπει να υπάρχει ένας έλεγχος», συμπλήρωσε.