Νόμο για την αναγκαστική κατάσχεση της περιουσίας όλων των Ρώσων στην Ουκρανία υπέγραψε σήμερα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος χαρακτήρισε τέρατα τους εισβολείς.
«Υπερασπιζόμαστε το κράτος μας για 15η μέρα. Εμείς επιμείναμε. Ο ουκρανικός στρατός αποκρούει επιθέσεις σε βασικές περιοχές. Χάρη στον στρατό μας, την Εθνική Φρουρά, τους συνοριοφύλακες, την αστυνομία και όλους όσοι εντάχθηκαν στην άμυνα, δεν γίναμε σκλάβοι. Και δεν θα το κάνουμε ποτέ. Γιατί αυτό είναι το πνεύμα μας, αυτό είναι το πεπρωμένο μας», είπε σε διαγγελμά του σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος.
«Θέλουν να ταπεινώσουν τους ανθρώπους μας ώστε να παίρνουν ψωμί και νερό στα γόνατα από τα χέρια των εισβολέων. Ωστε οι Ουκρανοί να μπορούν να σώσουν τη ζωή τους μόνο πηγαίνοντας στα κατεχόμενα ή στη Ρωσία. Γι’ αυτό μπλοκάρουν τη Μαριούπολη, τη Βολνοβάκα και άλλες πόλεις. Οι εισβολείς οργανώνουν εσκεμμένα αυτή την κοροϊδία για να δώσουν στους προπαγανδιστές τους ειδήσεις. Μόνο για αυτόν τον λόγο! Είναι απλά τέρατα», συμπλήρωσε.
Διαβάστε επίσης Πόλεμος στην Ουκρανία: Ακαρπη η συνάντηση Λαβρόφ – Κουλέμπα
- Η Άστον Βίλα προκρίθηκε και ο Ολυμπιακός παραμένει η μοναδική ομάδα που έφυγε με το «διπλό» από το «Villa Park» (vids)
- Τσερνόμπιλ 40 χρόνια μετά: Τα πρόσωπα κλειδιά της πυρηνικής καταστροφής που σημάδεψε τον κόσμο
- Ο Τραμπ απαντά για τις μυστήριες εξαφανίσεις επιστημόνων – Ανησυχίες για πιθανή απειλή στην εθνική ασφάλεια






