Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι έτοιμος να διακριθεί και στο τουρνουά των ΗΠΑ, το Indian Wells της Καλιφόρνιας.

Ο έλληνας πρωταθλητής, στην επίσημη συνέντευξη Τύπου πριν ριχτεί στη μάχη του BNP Paribas Open, μίλησε για τη δύσκολη περίοδο που πέρασε την περασμένη σεζόν λόγω του προβλήματός του στον αγκώνα, αποκαλύπτοντας πως είχε σκεφθεί ακόμη και το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από τα γήπεδα.

«Ήταν μια πραγματικά δύσκολη περίοδος όπου δεν απολάμβανα το τένις γιατί ο πόνος ήταν τόσο έντονος. Θυμάμαι που ήμουν στο ATP Finals και λίγες μέρες πριν την εγχείρηση σκεφτόμουν να αποσυρθώ. Δεν πίστευα τότε ότι υπάρχει κάποιος να με βοηθήσει να θεραπευτώ και να επιστρέψω εκεί που ήθελα εγώ. Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος που ευτυχώς κατάφερα να ξεπεράσω. Ήμουν σε πολύ άσχημη κατάσταση» δήλωσε σχετικά ο 23χρονος πρωταθλητής και συμπλήρωσε:

«Δεν μπορούσα να βρω κίνητρο να συνεχίσω γιατί δεν πίστευα στον εαυτό μου. Το σώμα μου δε μου επέτρεπε να σκέφτομαι θετικά. Ένιωθα λύπη και αβοήθητος. Ένιωσα αδύναμος και ανίκανος να φτάσω σε νέα ύψη. Οπότε θέλω πολύ να σταθεροποιηθώ και να νιώσω ξανά καλά με τον εαυτό μου αυτή τη χρονιά. Αν κερδίσω το Indian Wells, θα μου δώσει μεγάλη αυτοπεποίθηση για να κερδίσω Grand Slam τίτλους».