Μνημόσυνο για τα αδικοχαμένα παιδιά τους, θα τελέσουν οι γονείς στην Πάτρα το πρωί της ερχόμενης Κυριακής, στην εκκλησία του Αγίου Ελευθερίου.

Οι γονείς καλούν μάλιστα συγγενείς, φίλους και γνωστούς να προσέλθουν και να προσευχηθούν μαζί τους, για την ανάπαυση των παιδιών τους.

Όλα αυτά την ώρα που η έρευνα συνεχίζεται.

Σύμφωνα με μία πρώτη εκτίμηση των Εισαγγελικών Αρχών της Πάτρας, μετά το Πάσχα πρόκειται να τύχει επεξεργασίας ο συμπληρωματικός φάκελος της Προκαταρκτικής Εξέτασης, η οποία ήδη διενεργείται από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών Ασφάλειας Αττικής για τους «μυστηριώδεις» θανάτους των τριών κοριτσιών της οικογένειας.

Επίσημη δικαστική πηγή επιβεβαίωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ότι το «Ανθρωποκτονιών» λαμβάνει ήδη καταθέσεις, με κάθε μυστικότητα, από γιατρούς και νοσηλευτές των νοσοκομείων της Αθήνας – σε πρώτη φάση – όπου είχαν νοσηλευθεί η Μαλένα και η Τζωρτζίνα.Επαληθεύεται, επίσης, ότι κλιμάκιο του Τμήματος θα έλθει αργότερα στην Πάτρα για να λάβει καταθέσεις από γιατρούς και νοσηλευτές του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων και του Πανεπιστημιακού, ενώ τελευταίοι θα κληθούν οι γονείς των κοριτσιών.

Αποστασιοποίηση των Εισαγγελικών Αρχών

Στο μεταξύ, πλήρης και πάγια είναι η αποστασιοποίηση Εισαγγελικών Αρχών σε σχέση με όσα λέγονται και γράφονται σε ΜΜΕ και διαδίκτυο για τη συνταρακτική υπόθεση.

«Για πολλοστή φορά θέλουμε να διαχωρίσουμε τις όποιες εικασίες, εκτιμήσεις και δηλώσεις, τις όποιες έμμεσες ή άμεσες υποψίες και κατηγορίες, από τα πραγματικά δεδομένα και στοιχεία της υπόθεσης», ήταν το χθεσινό σχόλιο εισαγγελικής πηγής που επιπροσθέτως έκανε και την εξής επισήμανση:

«Στο υποθετικό ενδεχόμενο που θ’ απαιτηθεί η άσκηση ποινικής δίωξης, ας γίνει αντιληπτό ότι πρέπει να είναι επαρκέστατες οι ενδείξεις και δη για μία τέτοια τόσο λεπτή υπόθεση και θα κλιμακώνονται τα ζητούμενα της Δικαιοσύνης, που σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε αποδείξεις εφ’ όσον περάσουμε σε επόμενα στάδια (παραπομπή, ακροατήριο, κ.ό.κ.). Είμαστε, όμως, στην αρχή μιας πολυσύνθετης έρευνας και σώφρον είναι να μην προδικάζεται το παραμικρό».