Πρόκειται για ένα άνετο μοντέλο, που χάρη στο μακρύ μεταξόνιο παραπέμπει σε πολυμορφικό μοντέλο, εκτός φυσικά από την SUV περιβολή του. Στις δύο θέσεις της τρίτης σειράς μπορούν να κάθονται άτομα ύψους έως 1,65 μέτρων και, βέβαια, να τοποθετούνται παιδικά καθίσματα.  Ειδικότερα, η νέα EQB αγγίζει σε μήκος τα 4,6 μέτρα, προσφέροντας ένα ιδιαίτερα πρακτικό πορτμπαγκάζ, που είναι εντελώς επίπεδο και ευρύχωρο: ο όγκος φόρτωσης αγγίζει τα 495 έως 1.710 με την αναδίπλωση των καθισμάτων.  Κάτω από το καπό δεσπόζει ένας ηλεκτροκινητήρας που παράγει 190 ίππους και η ενέργεια  αποθηκεύεται σε μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 66,5 kWh, η οποία θα εξασφαλίζει μια αυτονομία της τάξεως των 433 – 477 χιλιομέτρων.

Η EQB φέρει μια νέα μάσκα «black panel» της Mercedes-EQ με το αστέρι στο κέντρο ενώ, άλλο ένα χαρακτηριστικό στοιχείο της σχεδίασης των εξολοκλήρου ηλεκτρικών οχημάτων Mercedes-EQ είναι η ενιαία φωτεινή λωρίδα LED μπροστά και πίσω.  Η EQB επιτυγχάνει μια πολύ καλή τιμή αεροδυναμικής Cd που ξεκινά από 0,28. Και οι δύο πιο ισχυρές εκδόσεις, η 300 4MATICκαι η 350 4MATIC, φέρει το σύστημα υποβοήθησης ECO προσφέρει βελτιστοποιημένη διαδικασία ανάκτησης ανάλογα με τις συνθήκες.

Το νέο μοντέλο κατακλύζεται από πολλαπλά συστήματα υποβοήθησης, όπως τα συστήματα ενεργής υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας και ενεργής υποβοήθησης πέδησης που περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό.  Το νέο μοντέλο προσφέρεται ήδη στην ελληνική αγορά, με την τιμή της EQB 250 να ανέρχεται στα 54.969 ευρώ.