Το Citroen C4 C-Cross προσδίδει από την πρώτη στιγμή τον χαρακτήρα του: Είναι ένα οικογενειακό μοντέλο, στη μικρομεσαία κατηγορία, που έχει εμπλουτιστεί με τα στοιχεία ενός crossover. Το γαλλικό μοντέλο διανύει την τρίτη του γενιά, έχοντας ως προίκα την φημισμένη άνεση και την εξαιρετική οδική συμπεριφορά, σε συνδυασμό με την τεχνολογική του αρτιότητα, πίσω από μια άνετη θέση οδήγησης και μια καμπίνα στην οποία δεσπόζει η πρακτικότητα.

Αν μάλιστα, συνδυαστεί με την με το νέο, αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και τον 1.200αρη κινητήρα στην έκδοση των 130 ίππων, τότε, το νέο Citroen C4 C-Cross έχει όλα τα προσόντα για να μπει χωρίς …διαβατήριο στις επιλογές των υποψήφιων αγοραστών.

Το κομψό αμάξωμα, με τις μυώδεις γραμμές, και οι αρχιτεκτονική των φωτιστικών σωμάτων που κυριαρχούν στις άκρες του αμαξώματος συμπληρώνονται από το αμάξωμα των 4,3 μέτρων με το μεγάλο μεταξόνιο, που δίνει αβαντάζ στους άνετους χώρους. Η καμπίνα του αρκεί για πέντε επιβάτες, ενώ, ο χώρος αποσκευών των 380 λίτρων με το μεγάλο άνοιγμα της πίσω πόρτας χαρίζουν χαμόγελα στους οικογενειάρχες που θέλουν ένα πρακτικό μοντέλο χωρίς περιορισμούς.

Ο οδηγός έχει να διαχειριστεί όλες τις λειτουργίες μέσω των δύο ψηφιακών οθονών, μια πίσω από το τιμόνι και η άλλη που έχει το σύστημα πολυμέσων. Ιδιαίτερα η δεύτερη είναι 10 ινστών, με ένα πλήρως αναβαθμισμένο μενού, ενώ, σε συνδυασμό με την υπερυψωμένη θέση οδήγησης και τα Advanced Comfort καθίσματα με τον παχύ αφρό παρέχουν έναν πολυτελή …αέρα στον γαλλικό εκπρόσωπο στη μικρομεσαία κατηγορία. Στα συν σημείωστε τη βάση για στήριξη τάμπλετ (Smart Pad Support) που υπάρχει εμπρός από το συνοδηγό.

Στο δρόμο, αρωγός των σπιρτόζικων επιδόσεων ήταν ο 1.200αρης κινητήρας βενζίνης, που σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο των 8 οκτών σχέσεων και τους 130 ίππους ενίσχυαν τις ταξιδιάρικες επιδόσεις του, ενώ, στην πόλη παραμένει ιδιαίτερα άνετο στην κίνηση, χάρη στις κόμπακτ διαστάσεις του και τα πολυάριθμα βοηθήματα, ως το δεξί χέρι του οδηγού στο παρκάρισμα ( με τις κάμερες οπισθοπορείας) και τα πολλά συστήματα υποβοήθησης που θα σε βοηθήσουν στην δύσκολη στιγμή.

Συνολικά, το νέο Citroen C4 C-Cross 1.2 130EAT8 αποτελεί μια από τις πιο σύγχρονες προτάσεις, με την τιμή της πλούσιας έκδοσης και το οκτάρι κιβώτιο να είναι λίγο πιο πάνω από τις 23 χιλιάδες ευρώ ενώ, στα 21.150 ευρώ κοστίζει η ίδια έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο.