Αποστολή στην Ουκρανία Γιάννης Χαραμίδης 

Στην σταδιακή ενίσχυση των ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας προχωρά η Μόσχα, μετά την αναγνώριση από τον Βλαντιμίρ Πούτιν της ανεξαρτησίας των Ντονέτσκ και Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Τα πρώτα ρωσικά άρματα μάχης έχουν ήδη αναπτυχθεί στην Ανατολική Ουκρανία, μία κίνηση που αψηφά τη Δύση και δημιουργεί προϋποθέσεις μείζονος σύρραξης, με τον Λευκό Οίκο να τη χαρακτηρίζει «εισβολή».

Στο αποκλειστικό βίντεο του in.gr, φαίνεται κομβόι στρατιωτικών οχημάτων υποστήριξης να πάνε προς τα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας.

Δείτε αποκλειστικό βίντεο του in.gr

Εν τω μεταξύ νέες δορυφορικές φωτογραφίες καταγράφουν ανάπτυξη 100 και πλέον στρατιωτικών οχημάτων και το στήσιμο δεκάδων σκηνών για στρατιώτες στη νότια Λευκορωσία, βόρεια των συνόρων με την Ουκρανία, όπως και τη δημιουργία νοσοκομείου εκστρατείας πλάι σε στρατόπεδο στη δυτική Ρωσία, στην ουκρανική μεθόριο.

Οι εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν από την εταιρεία, η οποία παρακολουθεί συστηματικά το τελευταίο διάστημα τη συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων γύρω από τα ουκρανικά σύνορα, δεν υπήρχε τρόπος να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Φορτηγά τα οποία χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά βαρέων οχημάτων, όπως αρμάτων μάχης, αυτοκινούμενων πυροβόλων και άλλου εξοπλισμού (φωτογραφία, κάτω) θεάθηκαν επίσης στην περιοχή των συνόρων, όπως και επιπλέον στρατιωτικές μονάδες, πάντα κατά τη Maxar.