Με βαριές κατηγορίες είναι αντιμέτωποι οι επτά συλληφθέντες για την υπόθεση των θανάτων και τις συνθήκες διαβίωσης σε γηροκομείο στα Χανιά.

Μάλιστα, οι συλληφθέντες είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Θυμίζουμε ότι η υπόθεση «άνοιξε» ήδη από τον περασμένο Απρίλιο.

Πώς έγιναν οι συλλήψεις

Σήμερα, Τετάρτη, έπειτα από την έκδοση επτά ενταλμάτων σύλληψης, οι Αρχές προχώρησαν σε αιφνίδιο έλεγχο στα σπίτια των συγκεκριμένων ατόμων και τους συνέλαβαν, σύμφωνα με το cretapost.gr.

Σύμφωνα με το ίδιο σάιτ, συνελήφθησαν η 69χρονη μητέρα και η 43χρονη κόρη που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες του γηροκομείου, δύο γιατροί και τρία ακόμα άτομα (νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό). Στο πλαίσιο της έρευνας στα σπίτια των επτά συλληφθέντων, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 105.000 ευρώ σε μετρητά αλλά και πολλά κοσμήματα τα οποία προέρχονται από παράνομη δραστηριότητα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα.

Εκατοντάδες σελίδες η δικογραφία

Η δικογραφία αποτελείται από εκατοντάδες σελίδες που περιλαμβάνουν τις καταγγελίες, τις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου, καθώς και ορισμένες παράνομες συνταγογραφήσεις. Σύμφωνα με το cretapost.gr, έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος 39 ατόμων (μεταξύ τους και οι επτά συλληφθέντες), η δράση των οποίων εκτιμάται ότι είχε διάρκεια 12 ετών, από το 2009 έως το 2021.

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, το κατηγορητήριο αναμένεται να είναι βαρύ καθώς αποτελείται από συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία (αφορά περί τις 29 περιπτώσεις θανάτων και 8 απόπειρες), απάτης, πλαστογραφίας και περιπτώσεων χορηγήσεων και χρήσεων ψευδών ιατρικών πιστοποιητικών, έκθεσης από την οποία προήλθε θάνατος και παράβασης καθήκοντος.