Μπορεί ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να βρίσκεται κλεισμένος στο σπίτι του καθώς έχει νοσήσει τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του από κοροναϊό, ωστόσο επανεμφανίστηκε μιλώντας σε ανοιχτή ακρόαση στο τηλέφωνο με βουλευτές του, στέλνοντας τα δικά του μηνύματα.

Κατά την άποψη του Τούρκου προέδρου και παρά τη δημοσκοπική κατάρρευση της κυβερνητικής συμμαχίας,  η λύση στα προβλήματα για την Τουρκία είναι ο ίδιος, επιμένοντας ότι έρχονται καλύτερες ημέρες όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

«Πολίτες μου να είστε ήρεμοι, μην ανησυχείτε. Όπως εμείς πήγαμε την Τουρκία έναν αιώνα μπροστά, έτσι  πάλι εμείς θα λύσουμε τα σημερινά προβλήματα της Τουρκίας. Ανάμεσα σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, πάλι είμαστε μόνο εμείς,  αυτοί που διαθέτουμε την εμπειρία, τη θέληση,  το πνεύμα, την πρακτική  και την πίστη για να λύσουμε τα θέματα αυτά».

Στον Ερντογάν, πάντως φαίνεται που του φταίνε όλα. Μιλώντας σε ανοιχτή ακρόαση στο τηλέφωνο σε βουλευτές του υποστήριξε ότι τον «φυλάκισαν στο σπίτι», ελέω κοροναϊού.

Μάλιστα ο ίδιος αναφέρει ότι δεν έχει συνηθίσει στην ξεκούραση. «Θα λυτρωθούμε σύντομα απ’ αυτή τη φυλακή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Προηγείται η Αντιπολίτευση στις δημοσκοπήσεις

Ο Ερντογάν εκτός από τα οικονομικά προβλήματα της Τουρκίας έχει έναν επιπρόσθετο «πονοκέφαλο» καθώς βλέπει να καταρρέει δημοσκοπικά η κυβερνητική συμμαχία.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση, το 63,5% λαμβάνει η αντιπολίτευση, έναντι 35% που συγκεντρώνει ο κυβερνητικός συνασπισμός.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Avrasya λαμβάνουν:

Κιλιτσντάρογλου 28.4%

Ερντογάν       26,3%

Ακσενέρ 12.4%

Φιλοκουρδικό Κόμμα 12.9%

Μπαχτσελί 6%