Τεράστια κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη την Κρήτη, για τον εντοπισμό των πέντε κρατούμενων, που απέδρασαν τα ξημερώματα της Δευτέρας από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το neakriti.gr εντοπίστηκε ένα εγκαταλελειμμένο «ύποπτο» όχημα, που ενδεχομένως να χρησιμοποιήθηκε ως μέσο διαφυγής, από τις αστυνομικές αρχές του Ρεθύμνου, σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, στα σύνορα των Νομών Ηρακλείου – Ρεθύμνου.

Στο σημείο έσπευσε η σήμανση προκειμένου να συλλέξει αποτυπώματα και να διαπιστωθεί αν πρόκειται τελικά για το όχημα διαφυγής των πέντε ποινικών που απέδρασαν από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων.

Παράλληλα, διερευνάται το ενδεχόμενο να άφησαν το συγκεκριμένο όχημα και να προχώρησαν σε νέα κλοπή αυτοκινήτου. Οι κρατούμενοι είχαν φτάσει στα Χανιά μετά την μεταγωγή τους, με το πλοίο της γραμμής από Πειραιά, το πρωί του Σαββάτου 5 Φεβρουαρίου.

Στην Αστυνομιική Διεύθυνση Χανίων καταγράφεται τεράστια κινητοποίηση και ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, από όλες τις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους, προς κάθε κατεύθυνση.

Πηγές που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, αναφέρουν ότι οι κρατούμενοι που απέδρασαν, κατάφεραν να λυγίσουν τα κάγκελα στο παράθυρο της τουαλέτας των κρατητηρίων.

Οι κρατούμενοι επρόκειτο να μεταφερθούν στο κατάστημα κράτησης «Κρήτη 1» στις φυλακές Αγιάς Χανίων.

Οι πέντε κρατούμενοι, οι τέσσερις αλβανικής καταγωγής και ένας Πακιστανικής καταγωγής, είχαν καταδικαστεί για κακουργηματικές πράξεις (ληστείες, ανθρωποκτονία και ναρκωτικά).

Για τον εντοπισμό τους έχει κινητοποιηθεί το σύνολο της ΕΛ.ΑΣ, πραγματοποιώντας ελέγχους σε όλο το οδικό δίκτυο στον Βόρειο Οδικό Άξονα, στα λιμάνια και στα αεροδρόμια του νησιού.

Ποιοι είναι οι πέντε δραπέτες

Πρόκειται για έναν Πακιστανό 35 ετών καταδικασμένο για ανθρωποκτονίες κατά συρροή, έναν Αλβανό 43 ετών ο οποίος έχει καταδικαστεί για εγκληματική οργάνωση, ληστεία, θανατηφόρα ληστεία, κλοπές, οπλοκατοχή και οπλοχρησία, έναν 32χρονο επίσης Αλβανό καταδικασμένο για ληστεία , έναν 34χρονο και έναν 29χρονο υπηκόους Αλβανίας, επίσης καταδικασμένους για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.