Ο 19χρονος Άλκης είναι το τελευταίο θύμα της οπαδικής βίας στην Ελλάδα αφού έπεσε νεκρός τα ξημερώματα της Τρίτης μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε αυτός και οι φίλοι του που ευτυχώς γλίτωσαν.

Την υπόθεση από τη μεριά της οικογένειας του αδικοχαμένου 19χρονου έχει αναλάβει ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος όλες αυτές τις μέρες έχει προχωρήσει σε μια σειρά καταγγελίες.

Αρχικά να σημειώσουμε ότι ο γνωστός δικηγόρος έχει από χθες Παρασκευή γνωστοποιήσει τις ανησυχίες του σχετικά με τη μη σύλληψη των υπόλοιπων «6 – 7 – 8 δραστών».

Μάλιστα, ο κ. Κούγιας μιλώντας στον Real Fm 107,1 της Θεσσαλονίκης, πρόσθεσε πως ο ίδιος είναι στο «βαθύ σκοτάδι» σχετικά με τη δικογραφία και τις έρευνες, ενώ εκτιμά πως θα πάρει αντίγραφο της δικογραφίας το πρωί της ερχόμενης Τρίτης, καθώς το προηγούμενο βράδυ αναμένεται να ολοκληρώσει την απολογία του ο 23χρονος κατηγορούμενος που έχει συλληφθεί για τη δολοφονία του Άλκη.

Όπως είχε πει στην ίδια συνέντευξη, ο Αλέξης Κούγιας έχει προγραμματίσει να συναντήσει σήμερα τους γονείς του 19χρονου Άλκη στη Βέροια.

Η καταγγελία για τον συνήγορο του 23χρονου

Ο Αλέξης Κούγιας, όπως προαναφέραμε, έχει προχωρήσει σε σοβαρές καταγγελίες σχετικά με την υπόθεση από την στιγμή που την ανέλαβε. Ο δικηγόρος είχε δηλώσει στο Live News του MEGA για τον συνήγορο του 23χρονου:

«Θα σας πω κάτι που μου δημιουργεί εντύπωση. Έμαθα ότι δικηγόρος του ανέλαβε ένας εκ των αξιολογότερων δικηγόρων της Θεσσαλονίκης, γιος παλιού αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου. Τον εκτιμώ πάρα πολύ, τον γνωρίζω από τα πρώτα του βήματα, ο πατέρας του ήταν ένα «κόσμημα της Δικαιοσύνης».

Επίλεκτος δικηγόρος. Ο συγκεκριμένος δράστης όμως είναι από τους κατηγορούμενους που δεν έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν αυτού του επιπέδου δικηγόρο», τόνισε.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Θέλω, λοιπόν, να καταλάβετε ότι περιμένω με πολύ μεγάλη αγωνία να ανοίξουν τα τηλέφωνα, αν μπορούν, να αρθεί το απόρρητο – επειδή πρόκειται περί κακουργήματος – όλων των συλληφθέντων και ελπίζω να μην βρεθούμε μπροστά σε τίποτα πακιστανικά τηλέφωνα».

Επίσης, επισήμανε: «Σε κάθε περίπτωση όμως η σύλληψη και των υπόλοιπων δραστών θα διαφωτίσει πλήρως την υπόθεση»

Εκείνο όμως που μπορώ να σας πως είναι ότι αυτοί πήγαν εκεί για να σκοτώσουν. Αυτή δεν ήταν μια συμπλοκή, όπως λανθασμένα αναφέρεται. Ήταν μια καταδρομική επιχείρηση, πολύ καλά σχεδιασμένη. Πήγαν για να τον σκοτώσουν».

Η φωτογραφία του 23χρονου με γιο αστυνομικού

Η άλλη καταγγελία εμπλέκει και αστυνομικό του Τμήματος Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης.

«Εμένα χθες μου ήρθε μια είδηση που με έχει συγκλονίσει. Μου έστειλαν μια φωτογραφία και σοκαρίστηκα. Είδα για πρώτη φορά τον φερόμενο ως δολοφόνο του Άλκη. Δίπλα του είναι ο γιος μιας ανώτερης αξιωματικού του Τμήματος Αθλητικής Βίας της Θεσσαλονίκης. Θα τη θέσω υπόψη του ανακριτή τη φωτογραφία αυτή», είπε ο Αλέξης Κούγιας, εγείροντας σειρά ερωτημάτων για τη συσχέτιση της φωτογραφίας ή μη με την εξέλιξη των ερευνών.

Μετά τη συγκεκριμένη καταγγελία, ανακοίνωση εξέδωσε η Αστυνομία. Σε αυτή αναφέρει ότι:«Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν σε αστυνομικό που υπηρετεί σε θέση ευθύνης στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, ανακοινώνεται ότι κατά τα τελευταία τρία τουλάχιστον έτη δεν υπηρετούσε, ούτε και υπηρετεί γυναίκα αξιωματικός στη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Για την ανθρωποκτονία του 19χρονου, οι έρευνες συνεχίζονται και για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Καταγγελία για κακοποιούς στον κύκλο του ΠΑΟΚ

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου ανέφερε πως υπάρχουν επικίνδυνοι κακοποιοί που βρίσκονται στο περιβάλλον του ΠΑΟΚ, ενώ μίλησε και για τα χτυπήματα που δέχτηκε ο αδικοχαμένος οπαδός του Άρη. Αναλυτικά όσα είπε στο «Φως»:

Πώς ανέλαβες την υπόθεση;

Μου έστειλε μήνυμα στο κινητό μου αρχικά ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Άρη, Λευτέρης Αρβανίτης, το πρωί νωρίς μετά το έγκλημα. Εγώ δεν γνώριζα τίποτα, ήμουν σε δικαστήριο στην Ξάνθη. Άργησα να τον πάρω τηλέφωνο λόγω της δίκης. Σε ένα διάλειμμα του δικαστηρίου τού τηλεφώνησα και μου εξήγησε τι είχε γίνει. Και στο τέλος μου είπε «θέλω να μου πεις την αμοιβή σου, διότι έχουμε αποφασίσει να αντιμετωπίσουμε εμείς τα έξοδα, να στηρίξουμε την οικογένεια». Του είπα «ούτε να το σκέφτεσαι, θα το κάνω δωρεάν». Έπειτα από λίγο μού τηλεφώνησε ο Θόδωρος Καρυπίδης και μου είπε να αναλάβω την αντιπροσώπευση και των άλλων δύο θυμάτων που ήταν στο νοσοκομείο. Των άλλων δύο παιδιών που δέχτηκαν την επίθεση μαζί με τον Άλκη.

Με τον Καρυπίδη δεν ήσουν τσακωμένος;

Tσακωθήκαμε πέρυσι μετά το ματς της Λάρισας με τον Άρη. Αλλά σε τέτοιες στιγμές, όταν σου ζητάνε να αναλάβεις τέτοιες υποθέσεις, ξεχνιούνται οι έχθρες. Σκέψου ότι έχω αναλάβει τις εφέσεις των καταδικαστικών αποφάσεων στα κακουργήματα του Γκαγκάτση, ο οποίος ήταν ο μεγαλύτερος εχθρός μου και βρισκόμασταν στα δικαστήρια. Και ανέβαινε ο Πανθρακικός κατηγορίες όπου εκεί ήταν ο γιος του, ανέβαινε η Βέροια, ανέβαινε ο Θρασύβουλος, αλλά δεν μπορούσα να ανεβώ επί χρόνια εγώ με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Αποκλείαμε τον Ολυμπιακό Πειραιώς στο Κύπελλο, είχαμε καλή ομάδα, αλλά μέναμε καθηλωμένοι στη Β’ Εθνική.

Ο 23χρονος φερόμενος ως δράστης του εγκλήματος είχε συλληφθεί πάλι το 2019 για μαχαίρωμα και ήταν έξω. Αναρωτιέται ο κόσμος πώς γίνεται αυτό;

Το ότι μαχαίρωσε κάποιος δεν σημαίνει ότι πάει αμέσως φυλακή. Με μαχαίρι διαπράττονται τα εξής αδικήματα: πρώτον, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, που είναι πλημμέλημα και δεν προβλέπεται προσωρινή κράτηση. Δεύτερον: διαπράττεται το κακούργημα της μη σκοπούμενης σωματικής βλάβης, στο οποίο επίσης δεν προβλέπεται προσωρινή κράτηση και αν καταδικαστείς, τιμωρείσαι με φυλακή ως 10 χρόνια. Τρίτον: το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας στο οποίο υπάρχει ποινή φυλάκισης μέχρι 15 χρόνια. Εδώ προβλέπεται προσωρινή κράτηση. Και, τέταρτον: το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, που έχει ποινή μέχρι ισόβια και εδώ προβλέπεται προσωρινή κράτηση. Γι’ αυτό ήταν έξω αυτός. Προφανώς είχε κατηγορηθεί για ένα από τα δύο πρώτα αδικήματα, στα οποία δεν προβλέπεται προσωρινή κράτηση.

Πρέπει να γίνουν πιο αυστηρές οι ποινές;

Έχουμε τις πιο αυστηρές ποινές στο παγκόσμιο ποινικό δίκαιο. Όμως ενώ η Αστυνομία προσπαθεί να συλλάβει τους εγκληματίες, συνήθως οι δικογραφίες δεν είναι άρτιες νομικά… Κι ένας καλός δικηγόρος καταφέρνει να μην τιμωρούνται οι δράστες με αυστηρές ποινές. Παράδειγμα η υπόθεση Ριχάρδου, για την οποία είχαν κάνει δηλώσεις μέχρι και πολιτικοί, προεξοφλώντας την καταδίκη του… Το τι έγινε τελικά το γνωρίζετε…

Λένε οι Αρειανοί και οι Ηρακληδείς ότι τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ έχει πολλά «κονέ» στην πόλη και υπάρχει τρομοκρατία. Εσύ τι εικόνα έχεις;

Εγώ δεν είμαι δικηγόρος που ζει στη Θεσσαλονίκη και ο κύριος όγκος των υποθέσεών μου δεν είναι στη Θεσσαλονίκη – έχω βέβαια υποθέσεις και σε αυτήν την πόλη. Είναι αλήθεια όμως ότι τα τελευταία χρόνια επικίνδυνοι κακοποιοί της πόλης βρίσκονται στο περιβάλλον του ΠΑΟΚ. Διότι εκεί είναι τα πολλά χρήματα… Ούτε στον Ηρακλή υπάρχουν χρήματα, ο οποίος Ηρακλής «πεινάει», ούτε στον Άρη υπάρχουν χρήματα που να μπορούν να συγκριθούν με τα χρήματα του Σαββίδη. Αυτά τα κακοποιά στοιχεία τα ενδιαφέρει μόνο το χρήμα. Υποκρίνονται τους οπαδούς και χρησιμοποιούν τις ομάδες ως προκάλυψη για να τρομοκρατούν τους αντιπάλους τους και την αστυνομία. Ασχολούνται και με προστασία νυχτερινών μαγαζιών και με ναρκωτικά και με εμπόριο όπλων, ένα από αυτά ή πολλά μαζί.

Πες μου για τα χτυπήματα που δέχτηκε ο 19χρονος Άλκης.

Δεν είναι μόνο οι μαχαιριές, δέχτηκε θανατηφόρα χτυπήματα και στο κεφάλι. Η ιατροδικαστής που έκανε την εξέταση είναι μία από τις καλύτερες στην Ελλάδα – αν όχι η καλύτερη. Γι’ αυτό οι διώξεις σε όσους συλληφθούν θα είναι ίδιες.

Πολύ ενδιαφέρον. Πες μου κι άλλα για αυτό.

Όλοι θα κατηγορηθούν για την ανθρωποκτονία του Άλκη. Και μάλιστα όλοι θα κατηγορηθούν για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος των άλλων δύο θυμάτων. Όλοι θα απειλούνται με ισόβια για τον φόνο του Άλκη και με ποινή 15 χρόνων για τους άλλους δύο που πήγαν στο νοσοκομείο. Μπορούν να πάνε για ισόβια και οι οκτώ.

Πού είναι όμως οι άλλοι; Μέχρι την ώρα που μιλάμε τον 23χρονο έχουν πιάσει.

Αλίμονο αν περιοριστεί η διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης μόνο στον 23χρονο. Αυτό θα είναι εκ του πονηρού και θα εκθέσει την ελληνική αστυνομία. Πρέπει να εντοπιστούν και να συλληφθούν όλοι. Αν η αστυνομία δεν τους βρει και δεν τους συλλάβει, θα δημιουργήσω τεράστιο θέμα. Όλοι θα πιστέψουν τότε ότι συγκαλύπτονται άλλοι που μπορεί να είναι πιο μεγάλα «κεφάλια» από τον 23χρονο και ότι έδωσαν αυτόν για να καλύψουν άλλους.

Έχεις δει πάρα πολλά στην καριέρα σου. Να πούμε σε ορισμένους ότι μία μαχαιριά στο πόδι μπορεί να τους κάνει δολοφόνους.

Συνήθως η μαχαιριά στον μηρό οδηγεί σε θάνατο. Είναι εξαίρεση να μην πεθάνει ένα θύμα αν δεχτεί μαχαιριά στον μηρό. Το πιο πιθανό είναι να πεθάνει. Από τον μηρό περνάει κεντρική αρτηρία με μεγάλη πίεση αίματος και μπορεί μέσα σε 3 λεπτά ο άνθρωπος να πεθάνει από ακατάσχετη αιμορραγία.

Τι πρέπει να κάνουμε αν συμβεί σε άνθρωπο κοντά μας; Να πιέσουμε το σημείο;

Αν δεν είσαι τυχερός να έχεις νοσοκομείο δίπλα και δεν σε πάνε αστραπιαία, δεν γλιτώνεις. Στις ειδικές δυνάμεις διδάσκονται ότι το πιο καίριο χτύπημα είναι στον μηρό…