Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε και σήμερα η συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια όπου σημειώθηκε νέο επεισόδιο μεταξύ κυβέρνησης και ΚΙΝΑΛ. Προσωπικές βολές και χαρακτηρισμοί και από τις δυο πλευρές είναι τα «υλικά» του νέου επεισοδίου. Αυτή την φορά στην Ολομέλεια της Βουλής και στη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης του ΚΙΝΑΛ για την ακρίβεια.

Για «λαϊκισμό χειρίστου είδους», κατηγόρησε το Κίνημα Αλλαγής ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης στη Βουλή, για το «τσουνάμι» ακρίβειας, και υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα, με τη μείωση των φόρων, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, με τα οικονομικά μέτρα στήριξης- έχει ήδη αντιμετωπίσει σε επίπεδο τσέπης το πρόβλημα της ακρίβειας και θα συνεχίσει και το 2022».

Αναφερόμενος στον νέο πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, ο κ. Γεωργιάδης χρησιμοποίησε έναν ευφάνταστο παραλληλισμό για να αναφερθεί στην στρατηγική που ακολουθεί, λέγοντας πως προσομοιάζει με την «Ωραία Ελένη» από το έπος του Ομήρου. «Είναι καλή συνταγή αλλά για λίγο. Εγώ την ονομάζω “η συνταγή της Ωραίας Ελένης”. Ο Όμηρος στην Ιλιάδα δεν έχει οποιουδήποτε είδους περιγραφή της Ωραίας Ελένης. Αν είναι ξανθιά ή μελαχρινή, κοντή ή ψηλή. Ο κάθε Έλληνας ονειρεύεται την Ωραία Ελένη όπως επιθυμεί. Είναι καλό για την ποίηση. Βοηθάει και στην πολιτική για λίγο. Δε λες τίποτα για τη Novartis, λες κάτι φληναφήματα για την Πορτογαλία, αλλά με το πρώτο άρθρο σε τσακώσαμε. Γιατί σου αρέσει η Πορτογαλία του 1,3, αλλά όχι η Ελλάδα του 1,2 (σ.σ. πληθωρισμό)», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, προκαλώντας αντιδράσεις από τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης μάλιστα χαρακτήρισε άδικη την κριτική του Νίκου Ανδρουλάκη με οικονομικό υπόδειγμα την Πορτογαλία για τον τρόπο που διαχειρίζεται τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, σημειώνοντας πως «δεν μου αρέσει η αδικία που εξάρει μια άλλη χώρα και υποτιμά τη δική του».

Δείτε βίντεο:

Ο σχολιασμός αυτός δεν έμεινε αναπάντητος από το Κίνημα Αλλαγής, και το «βάρος» της υπεράσπισης του Νίκου Ανδρουλάκη πήρε η γραμματέας της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία είπε πως «ο κ. Ανδρουλάκης δεν είναι Ωραία Ελένη αλλά κραταιός Νικόλας. Χωνέψτε το. Αυτός είναι ο Πρόεδρός μας. Καταλαβαίνω όσα λέτε αλλά δείχνουν τη φουρτούνα σας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από