To νέο σύγχρονο C-SUV της μάρκας, το ολοκαίνουργιο Renault Austral είναι έτοιμο να μπει στην αγορά, με ατού, το μοντέρνο στυλ του, το πλούσιο τεχνολογικά πακέτο και τα υψηλής ποιότητα υλικά του. Η γαλλική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες, για το νέο μοντέλο, που αποκαλύπτουν το περίγραμμα του.

Το νέο μοντέλο έχει πιο μυώδη εμφάνιση,  με ένα ακμαίο, αθλητικό και μοντέρνο παρουσιαστικό. Το νέο Renault Austral έχει ενδιαφέρουσες  αναλογίες που το κάνουν να φαίνεται στιβαρό, αλλά και ευέλικτο.

Η σχεδίαση των οχημάτων της Renault μπαίνει σε νέα εποχή. «Το Renault Austral συνδυάζει ισχυρά στιλιστικά στοιχεία που του χαρίζουν μια δυναμική και κομψή εμφάνιση. Η προσοχή που έχει δοθεί στην ποιότητά του, φαίνεται με την πρώτη ματιά. Μειώσαμε τα κενά ανάμεσα στα πάνελ του αμαξώματος, ενώ τελειοποιήσαμε τα φλας ώστε να αναδύεται μια έντονη ποιοτική αίσθηση» αναφέρουν τα στελέχη της φίρμας και συγκεκριμένα, ο Gilles Vidal, Διευθυντής Σχεδίασης Renault. 

Στον τομέα των συστημάτων και της τεχνολογίας το νέο μοντέλο έχει προικιστεί με όλα τα στοιχεία, που το κάνουν να ξεχωρίζει. Για παράδειγμα, φέρει την τεχνολογία Micro-optic που αξιοποιεί το plexiglass, με  γραμμές και σχέδια που είναι χαραγμένα απευθείας στην επιφάνεια και στο εσωτερικό του. Όταν φωτίζονται από τα φώτα LED, οι γραμμές αυτές λάμπουν, δημιουργώντας μια ζωντανή, άμεσα αναγνωρίσιμη εικόνα/

Η εσωτερική σχεδίαση του ολοκαίνουργιου Austral έχει όλα τα παραδοσιακά διακριτικά ενός SUV. Είναι άνετο, για πέντε επιβάτες, και πρακτικό. Για παράδειγμα, η  κονσόλα διαθέτει δύο μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους και μια βάση για την τοποθέτηση, αλλά και την επαγωγική φόρτιση του smartphone. Επίσης, τα καθίσματα έχουν σχεδιαστεί με ιδανικό τρόπο, καθιστώντας ευκολότερη την αλληλεπίδραση των επιβατών.

Ο οδηγός έχει στη διάθεση του μια σύγχρονη κονσόλα, και το σύστημα infotainment, που εκτείνεται σε 24,3 ίντσες, παρέχοντας ευκολία πρόσβασης στην πληροφορία, διαύγεια, διαισθητική λειτουργία και πλήρη συνδεσιμότητα. Φέρει ένα νέο λογισμικό που αξιοποιεί το λειτουργικό Google Automotive Services , ενώ το συνολικό αποτέλεσμα είναι τόσο λαμπερό και χωρίς αντικατοπτρισμούς που δεν καθίσταται αναγκαία η χρήση επιπλέον γίσου από πάνω για να το προστατεύει από το φως.

Είναι ένα όχημα, με πολλά συστήματα συνδεσιμότητα,  και έξυπνων λύσεων, με το OpenR Link να περιλαμβάνει το Android Auto και το Apple CarPlay, καθώς και λειτουργία αναζήτησης Google και Google Maps.