Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, δήλωσε ότι «η κρίση στην Ευρώπη είναι κυρίως ενεργειακή και εκεί οφείλεται η μεγαλύτερη αύξηση του πληθωρισμού. Έχει κρατήσει περισσότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις και έχει μεγαλύτερη ένταση. Εκτιμάται ότι θα διατηρηθεί ο πληθωρισμός στο ίδιο ύψος τους επόμενους λίγους μήνες».

«Έχουμε ήδη αναλάβει μια σειρά πρωτοβουλίες και αν δείτε στο εξωτερικό είναι εφάμιλλες ή πιο γενναίες» πρόσθεσε.

«Θα πρέπει η χώρα να μειώσει, όπως και όλη η Ευρώπη, τα μεγάλα ελλείμματα που δημιουργήθηκαν τα δύο προηγούμενα χρόνια για να αντιμετωπίσουμε την υγειονομική κρίση. Εξαντλούμε όλα τα περιθώρια» σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν και νέα μέτρα στήριξης αν κριθεί αναγκαίο.

«Αν η κατάσταση εξελιχθεί αρνητικά το επόμενο διάστημα, πρέπει η ηγεσία του υπουργείου να έχει γρήγορα αντανακλαστικά για να αντιδράσει έγκαιρα. Οπότε συνεπής με αυτό που σας απάντησα προηγουμένως, δεν μπορώ να τοποθετηθώ για το ποια θα είναι η εξέλιξη των κρίσεων το επόμενο διάστημα, για να δούμε ανάλογα με την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, τι επιπλέον μέτρα πιθανώς θα πάρουμε το μέλλον. Πρέπει να μειώσουμε τα δημοσιονομικά ελλείμματα όμως, θέλω να είμαι σαφής», περιέγραψε ο υπουργός Οικονομικών.